Stadionul Steaua, premiat! Arena din Ghencea a primit o distincție specială pentru arhitectură și investiții publice

Andrei PASCU 28 Dec. 2021, 12:14 Diverse

Stadionul din Ghencea a fost premiat în acest final de an. Arena pe care evoluează Steaua a primit distincția ”Arhitectura și investițiile publice”, în cadrul galei Arhitectură București 2021, ediția a 19-a. Premiul a fost acordat în secțiunea ”Arhitectură construită / Arhitectură publică”.

Stadionul Steaua, premiat! 

Arena Steaua a fost inaugurată în luna iulie, într-un meci amical cu formația OFK Belgrad, din Serbia. Formația de fotbal din Liga 2 a început să dispute meciurile oficiale pe noua construcție încă de la startul sezonului în curs, dar stadionul a mai fost folosit și de alte echipe.

A fost utilizat ca teren propriu de echipa de rugby a Stelei, dar și de naționala de fotbal a României. Tricolorii au disputat ultimele două meciuri de acasă din campania de calificare la Campionatul Mondial de la anul, cu Armenia (scor 1-0) și cu Islanda (scor 0-0).

”În cadrul Anualei de Arhitectură București 2021, ediția a XIX-a, proiectul Stadionului Steaua a primit distincția Arhitectura și investițiile publice, la secțiunea Arhitectură construită / Arhitectură publică.

Ne bucurăm că munca unei întregi echipe este recunoscută și apreciată prin decernarea acestui premiu special și pe această cale îi felicităm pe toți cei implicați în cadrul acestui minunat proiect. (…)”, a anunțat Construcții Erbașu.

Detalii despre stadionul Steaua:

  • Capacitate – 31.254 locuri
  • Cost – 64.500.000 de euro
  • Suprafața de joc:
  •  105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație
  • Restaurant, spații de cazare, muzeul Clubului Sportiv al Armatei, spații VIP, magazine, vestiare, spații tehnice și birouri, sală de forță, zonă de presă
  • suprafața construită este de 82.000 mp, de la 70.000 mp; spații de antrenament pentru alte sporturi

Foto: Marius Vasile, Erbașu Construct și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Andrei PASCU 28 Dec. 2021, 12:14 Diverse
Pe aceeași temă