Noul stadion ”Francisc Neuman”, finalizat în ”cel mult două luni de zile”? Primăria Arad: ”Se va încerca și mai repede” | FOTO

Liga2.ro 23 Jun. 2020, 17:46 Diverse

UTA a obținut licența pentru Liga 1, iar echipa este și ea bine poziționată în lupta pentru promovare, în play-off-ul de cinci etape pe care urmează să-l joace cu CS Mioveni, Turris Oltul, Campionii FC Argeș, Petrolul și Rapid. În dosarul de licențiere aprobat de federație, „roș-albii” au prevăzut stadionul „Motorul”, acolo unde și-a desfășurat meciurile de pe teren propriu de mai mulți ani, însă e clar că toate speranțele sunt legate de revenirea acasă, în Calea Aurel Vlaicu.

La noul stadion ”Francisc Neuman” se lucrează la foc continuă. Nici pandemia de coronavirus și nici ploile căzute în abundență în ultimele săptămâni nu au micșorat volumul de muncă, astfel că, din punctul de vedere al noului constructor, totul este în grafic. S-a ajuns la etapa finisajelor, dar muncitorii au abordat și exteriorul arenei. Chiar lângă intrarea principală se amenajează, la nivelul fundației, un bazin ce va alimenta cu apă hidranții în caz de incendiu. Bineînțeles, acesta va fi total acoperit.

Primăria Arad: ”După estimările noastre, stadionul se va finaliza în cel mult două luni de zile”

Pe de altă parte, Primăria Arad e încă restantă cu… utilitățile și parcarea. Centralele pe gaz au fost montate, dar nu sunt alimentate. Curent există pentru a satisface necesitățile de șantier al contructorului, dar când arena va funcționa la capacitate maximă e nevoie de mai mult. Tot autoritățile mai trebuie să amenajeze parcarea și, deocamdată, nu au mișcat un deget.

Însă, cei de la Primărie ne asigură că toate se vor rezolva, iar stadionul „Francisc Neuman” va fi inaugurat în cel mult două luni de zile. ”Contractul pentru executarea branșamentului la rețeaua de gaze naturale se semnează zilele acestea, după care se va încheia contractul de furnizare. În ceea ce privește contractul de furnizare a energiei electrice acesta este încheiat de Primăria Arad cu furnizorul de servicii. Generatorul pentru stadion ar trebui să ajungă în maxim 30 de zile, iar cel pentru instalația nocturnă, așa cum probabil știți deja, este instalat și funcționează. Referitor la parcarea ce urmează să fie amenajată în proximitatea stadionului municipal, mai întâi va trebui să realizăm rețeaua de canalizare. După estimările noastre, stadionul se va finaliza în cel mult două luni de zile, dar se va încerca și mai repede”, a transmis Primăria Arad către Sport Arad.

Tabele de marcaj vor fi montate pe structuri metalice cu fundație

În fine, cele două tabele de marcaj pentru care s-a turnat deja fundația ar trebui să ajungă la Arad pe 6 iulie. Montarea lor nu va fi deloc simplă și va dura în jur de două săptămâni.

Cât privește firma luminoasă, pauză totală. Schițele trimise sunt „îngropate” în sertarul primarului interimar Călin Bibarț, care are priorități mult mai… electorale.

Text și foto: Sport Arad

Liga2.ro 23 Jun. 2020, 17:46 Diverse
Pe aceeași temă