Stadion de patru stele și 30 de mii de locuri. Proiectul prin care Rapidul poate redeveni o forță: „Am făcut deja oferta”

Marius ANGHEL 03 Apr. 2014, 19:00 Diverse
Stadion de patru stele și 30 de mii de locuri.** Proiectul prin care Rapidul poate redeveni o forță:

Rapidul nu se dezlipește de sintagma „farmecul vieții”. Deși în plină criză financiară și până nu de mult amenintați cu falimentul, giuleștenii au iar motive de speranță. Rapidul are drum liber spre Liga 1 după ce planul de reorganizare financiară al clubului a fost aprobat. Mai mult de atât, chiar dacă planul prin care Viorel Moldovan intenționa să preia echipa a căzut, se pare că giuleștenii sunt aproape de o lovitură nesperată.

Avocatul Dragoș Sabău, născut în Giulești, este reprezentantul în România al unui fond de investiții din Anglia. Sabău dezvăluie pentru Digi Sport planul fondului amintit: preluarea echipei și construirea unui stadion nou în Giulești. Totul depinde însă de realizarea unui proiect imobiliar în zona Giulești.

„Am făcut oferta”

„Eu sunt unicul reprezentant în România al unui puternic fond de investiții din Anglia, iar intențiile noastre legate de Rapid reprezintă doar 10% dintr-un proiect imobiliar de anvergură pe care vrem să-l realizăm în București sau, mai bine spus, în acea parte a Capitalei unde se află și stadionul. În momentul de față, noi am facut o ofertă și așteptăm ca ea să fie analizată de reprezentanții Primăriei și ai Guvernului”, a declarat Dragoș Sabău pentru Digi Sport.

Care este planul fondului de investiții? Stadion de patru stele și de 30 de mii de locuri în Giulești

„Construirea unui nou stadion în Giulesti pe locul actualei arene se înscrie în această primă etapă a proiectului nostru și sper să se concretizeze. Vorbim de un stadion nou de 30.000 de locuri, de patru stele, care ar putea fi dat în folosință la 18 luni de la data punerii primei cărămizi. De asemenea, vrem să construim și o nouă sală sau să o renovăm pe cea actuală, vom vedea”, a mai spus avocatul.

Salvarea Rapidului depinde de un proiect imobiliar

„De ce Rapid? Pentru că eu sunt născut și crescut în Giulești, de la 4 ani merg la meciurile Rapidului și pot spune că sunt bolnav din punctul acesta de vedere. Acasă, în Giulești, am fost prezent la aproape toate meciurile în acești ani. Din păcate, doar eu sunt rapidist, nu și cei care vor să investească în acest proiect, astfel că preluarea clubului de către noi este total dependentă de realizarea acestui proiect imobiliar în zona Gării de Nord. Dacă vom putea începe acest proiect, pot spune ca preluarea echipei Rapid se va face într-o zi, fără probleme. De aceea nu am vorbit până acum cu domnul Zamfir, pentru că așteptam niște răspunsuri din alte părți. Mingea nu mai e la noi!”, a mai declarat Dragoș Sabău

Marius ANGHEL 03 Apr. 2014, 19:00 Diverse
Pe aceeași temă