SSC Farul a refuzat să participe la noua licitație pentru achiziționarea mărcii FC Farul și a depus o plângere penală. Motivul

Marius ANGHEL 26 Jun. 2018, 18:52 Diverse
SSC Farul a refuzat să participe la noua licitație pentru achiziționarea mărcii FC Farul și a depus o plângere penală.** Motivul

SSC Farul, club înființat în 2016 de suporterii constănțeni, a decis să nu participe la licitația de astăzi pentru achiziționarea mărcii FC Farul, cu toate că principalul lui scop e să intre în posesia identității grupării reprezentative a orașului și județului Constanța.

Reprezentații formației nou-promovate în Liga 2 îl suspectează pe lichidatorul judiciar al FC Farul că vrea să-i scoată, prin diverse metode, din cursa pentru achiziționarea brandului. Astfel, împotriva lichidatorului Corina Curutz și a lui Giani Nedelcu s-a formulat o plângere penală, cerând să se analizeze modul în care au fost organizate până în prezent licitațiile.

„Stimați suporteri, dragi constănțeni, după cum știți, astăzi 26.06.2018, este programată o nouă licitație publică cu strigare pentru valorificarea mărcii și palmaresului F.C. Farul, licitație la care AM DECIS SĂ‚ NU PARTICIPĂ‚M! Această decizie este fundamentată de faptul că lichidatorul judiciar al F.C. Farul, CC INSOL SPRL, reprezentată de către doamna Corina Curutz a ales, în mod repetat și nejustificat, să schimbe regulamentul de organizare și desfășurare a licitației, într-un mod arbitrar, despre care avem motive întemeiate să-l considerăm tendențios și ilegal. Cu alte cuvinte, la fiecare procedură nouă, am fost nevoiți să achităm taxe de inscriere din ce în ce mai mari, iar ofertele depuse de noi au fost respinse, ceea ce ne determină să credem că se dorește eliminarea noastră din această cursă. De aceea, astăzi, cu sprijinul departamentului juridic al Asociației am formulat împotriva doamnei Corina Curutz și a d-lui Giani Nedelcu o plângere penală, prin intermediul căreia am solicitat organelor competente analiza modului în care au fost organizate până în prezent aceste licitații, precum și a modului în care au fost respectate cerințele legale în vigoare. Reiterăm faptul că rămânem principalii interesați de dobândirea însemnelor identitare ale F.C. Farul, dar cu respectarea tuturor prevederilor legale!

Împreună ducem mai departe spiritul farist!”, a anunțat SSC Farul pe pagina de facebook.

SSC Farul a participat deja la o licitație câștigată de o persoană care a oferit peste 1.000.000 de lei, dar n-a achitat niciodată banii. Licitația a fost anulată după 30 de zile. O a doua tentativă a SSC Farul de a lua brandul istoric s-a lovit de lichidatorul judiciar, care a respins oferta, deși fusese singura depusă până la termenul-limită.

În aceste zile, la Constanța, pe lângă SSC Farul, ar putea să apară și FC Constanța. Noul club ar urma să joace tot în Liga 2, pe locul celor de la ACS Șirineasa, și să fie susținut financiar de Consiliul Județean.

 

Marius ANGHEL 26 Jun. 2018, 18:52 Diverse
Pe aceeași temă