Prăpăd și la Farul: Grigoraș și Pitu, acuzați că au încercat să pună mâna pe club în cârdășie cu Ioan Becali, au fost „executați”. Primăria ar urma să finanțeze Farul, iar Consiliul Județean – FC Constanța

Marius ANGHEL 25 Jun. 2018, 10:41 Campionat
Prăpăd și la Farul: Grigoraș și Pitu, acuzați că au încercat să pună mâna pe club în cârdășie cu Ioan Becali, au fost

SSC Farul Constanța, clubul pornit de suporteri din Liga 4 și care în această vară a promovat în Liga 2, a explodat în urma unui scandal halucinant.

Într-o Adunare Generală a membrilor fondatori extrem de tensionată, derulată duminică, fostul fotbalist Adrian Pitu a fost determinat să demisioneze din postul de președinte, împreună cu Akan Memet, președintele Comitetului Director, în locul său fiind numit Gîrdea Răzvan, un medic stomatolog.

Pitu și Akan au fost acuzați de suporterii care fac parte din Adunarea Generală că, în înțelegere cu Ioan Becali, au încercat să pună mâna pe club împreună cu Petre Grigoraș. La ședința de duminică au fost 40% din membrii cotizanți de la SSC Farul.

Grigoraș, Akan și Pitu, suspectați că ar fi intrat în negocieri să preia FC Constanța și să joace la anul în Liga 2 pe locul ACS Șirineasa

Antrenorul a căzut și el în dizgrație. Sursele ProSport spun că acesta va fi notificat prin executor judecătoresc să se prezinte miercuri la negocierile privind prelungirea contractului! Dacă nu va renunța singur, Grigoraș ar urma să primească o ofertă „imposibil de acceptat”, după cum s-a exprimat una din sursele ProSport.

„Anul trecut ne-a băgat în gaură foarte mare. Noi ne dorim să promovăm, nu să intrăm în faliment. Până la urmă, marea problemă a fost că echipa n-a jucat nimic, că la celelalte probleme am închis ochii”, a explicat unul dintre suporterii aflați duminică în sală, la ședința Adunării Generale.

Grigoraș, Akan și Pitu sunt bănuiți de fani că au intrat în negocieri cu Nicolae Sarcină, patronul echipei ACS Șirineasa, și că ar urma ca acest club să se mute în oraș și să joace în Liga 2 sub numele FC Constanța, formație care n-are echipă de seniori (activează doar la juniori) și pe care ar urma s-o preia. Orașul ar avea, dacă se materializează acest plan, două echipe în Liga 2 în sezonul următor.

Grigoraș: „Nu voi mai continua la Farul. În rest, ce spun ei, cu FC Constanța, prostii! Povești!”


Din poza de copertă a contului de Facebook al clubului Farul, realizată pe 27 mai, la promovarea echipei în Liga 2, lipsește tocmai antrenorul Petre Grigoraș

„Nu știu absolut nimic. Nu sunt în oraș acum (n.r. – convorbirea a avut loc duminică). Mă întorc abia diseară și o să văd și eu ce s-a petrecut. Ce pot să vă spun sigur este că nu voi mai continua la Farul. Mi s-a comunicat deja, de o parte din cei de acolo, că nu se mai dorește colaborarea cu mine. Eu mai am doi ani de contract, dar dacă nu se dorește continuarea, nu e nicio problemă. Pitu și Akan și-au dat demisia de acum câteva zile, nu azi. Li s-a cerut să îmi rezilieze contractul și ei n-au fost de acord, mai ales că îmi îndeplinisem obiectivul. Oricum, să știți că eu mai am de luat bani de-acolo! Să nu vă închipuiți că sunt la zi”, a declarat, pentru ProSport, antrenorul Petre Grigoraș.

„Chestiile astea, că eu aș fi vrut să preiau Farul… Prostii, povești! Păi, vă întreb: cum aș fi putut să preiau eu clubul? Bazaconii! E clubul lor, fac ce vor cu el, nu mă interesează. Bravo lor, respect că l-au înființat din Liga 4, că au promovat… Dacă nu era Primăria, nu promovau niciodată în Liga 2. Aici, în Liga 2, e cu totul altceva față de ce-a fost până acum. Dar să știți că e greu să conduci pe banii altora, chiar dacă tu ai înființat clubul. La fel și chestia asta cu Șirineasa și FC Constanța… Nimic adevărat. N-am avut nicio discuție. Sau, mă rog, eu nu știu nimic. Poate or fi fost, dar fără mine. Eu m-aș bucura să fie două echipe din Constanța în Liga 2! Ar fi foarte bine!”, a adăugat cunoscutul antrenor.

Cheia e la Biliboacă

Pe de altă parte, membri ai SSC Farul au afirmat, pentru ProSport, că rolul-cheie, în acest plan, l-ar juca Petre Biliboacă, președintele de la FC Constanța, care s-ar fi întâlnit deja cu cei care vizează mutarea clubului Șirineasa pe malul mării. Folosindu-se de faptul că FC Constanța este un nume cu rezonanță în oraș (chiar Farul s-a numit o lungă perioadă de timp astfel), grupul ar urma să încerce să cumpere brandul Farul de la societatea aflată azi în faliment (SC FC Farul Constanța SA).

Suporterii au și ei același scop. Au participat deja la o licitație câștigată de o persoană care a oferit peste 1.000.000 de lei, dar n-a achitat niciodată banii. Licitația a fost anulată după 30 de zile. O a doua tentativă a SSC Farul de a lua brandul istoric s-a lovit de lichidatorul judiciar, care a respins oferta, deși fusese singura depusă până la termenul-limită.

Pentru ca nebunia să fie completă, se discută în acest moment, în oraș, despre posibilitatea ca SSC Farul să fie finanțată în continuare de Primăria Constanța, pe când FC Constanța ar urma să primească bani de la Consiliul Județean!

Articol scris de Matei UDREA

Marius ANGHEL 25 Jun. 2018, 10:41 Campionat
Pe aceeași temă