Sdrobiș s-a opus numirii lui Popovici la Dinamo II: l-a preferat pe Moldovan

23 Jan. 2012, 13:19 Diverse
Sdrobiș s-a opus numirii lui Popovici la Dinamo II:** l-a preferat pe Moldovan

Se spune că mai binele este dușmanul binelui. De asta s-a convins recent și Cristi Popovici. Antrenorul băcăuan și-a reziliat în această iarnă contractul cu divizionara C Sport Club pentru a o prelua pe Dinamo II.

„E o provocare să lucrezi cu un club precum Dinamo, chiar dacă e vorba de echipa «satelit». La urma-urmei, pe tricouri scrie Dinamo, nu Dinamo II”, a motivat tehnicianul în vârstă de 44 de ani. Plecat de la Sport Club, Popovici nu a mai ajuns însă la Dinamo II, rămânând astfel fără angajament. Motivul? Unul șoc: a fost tăiat de pe lista „câinilor roșii” de un alt băcăuan, Ioan Sdrobiș, care l-a sfătuit pe președintele lui Dinamo, Nicolae Badea, să abandoneze pista-Popovici și să-l instaleze ca antrenor al „câinilor mici” pe Ion Moldovan!

La (anul) și la mulți ani!

„Găină”, așa cum mai este cunoscut Popovici, a aflat că nu va mai ajunge la Dinamo II chiar din gura lui Ioan Sdrobiș! Totul s-a petrecut de Sfântul Ioan, atunci când Popovici l-a sunat pe Sdrobiș pentru a-l felicita cu ocazia onomasticii. „Mulțumesc de urări, Cristi! Chiar mă bucur că m-ai sunat pentru că aveam și eu ceva să-ți spun. Și e mai bine s-o afli de la mine, decât din altă parte: l-am sfătuit pe Nicu Badea să-l pună pe Nelu Moldovan antrenor la Dinamo II, nu pe tine”, a spus cel supranumit „Părintele”. „Ce-i asta, nea’ Nelu? O glumă?”, a replicat, stupefiat, Popovici. „Nu-i nicio glumă, e pe bune. Nu tu vei fi antrenor la Dinamo II”, a întărit Sdrobiș, care este angajat la Dinamo în calitate de scouter.

Cine rezolvă cazul? „Comisarul”

„Părintele” a precizat pentru Deșteptarea că între el și Cristi Popovici nu există niciun conflict. „N-am nimic cu Popovici. L-am preferat pe Ion Moldovan pentru că are mult mai multă experiență”, a declarat Sdrobiș, care a dezvăluit fundalul întregii povești: „Domnul Nicolae Badea se consultă cu mine în diferite chestiuni și în special în cele referitoare la echipa a doua și la grupele de juniori. În condițiile în care Stoican era decis să plece de la echipa a doua a lui Dinamo, domnul Badea m-a întrebat ce antrenor cred că s-ar potrivi ca înlocuitor. Mi-a prezentat o listă cu trei-patru nume, spunându-mi că favorit ar fi Popovici, iar eu l-am convins că Nelu Moldovan este cea mai bună soluție”.

Dorit de aripa-Borcea

Surse credibile susțin că Popovici a fost dorit cu insistență la Dinamo II de aripa-Borcea, care ar fi preferat la comanda „câinilor mici” un antrenor venit din afara clubului. La începutul lunii, însă, conflictul dintre Borcea și restul acționarilor de la Dinamo s-a acutizat, iar una din victimele colaterale a fost chiar Popovici. „Contează mai puțin ce a fost sau ce n-a fost. Important este doar că la Dinamo II a venit altcineva și că eu am rămas fără angajament”, a declarat „Găină”, care va lua, astfel, o vacanță de câteva luni: „După nouă ani în care am antrenat în continuu, se pare că a venit timpul să iau o pauză. Că va fi vorba de o vacanță până în vară sau de una mai scurtă, vom vedea. Cert este că data viitoare voi alege mai bine”. Poate că ar fi suficient să aleaga bine.

Sursa: Deșteptarea

23 Jan. 2012, 13:19 Diverse
Pe aceeași temă