România va avea un nou stadion modern la finalul anului 2018. Primarul din Sibiu a anunțat, oficial, demararea proiectului. Va avea 19.000 de locuri și tribune acoperite

Marius ANGHEL 26 Mar. 2018, 17:07 Diverse

România va avea în următorii ani încă un stadion modern, la standardele actuale. Orașul care dă actualul președinte al țării, pe Klaus Iohannis, va avea curând echipă în Liga 1, astfel că autoritățile locale au decis să facă și un nou stadion, pe actuala construție a celui inaugurat în 1927.

  • Lucrările de modernizare a stadionului Municipal din Sibiu ar trebui să înceapă la începutul lunii aprilie și se preconizează că vor fi încheiate până la finalul anului.

 

Primarul din Sibiu, Astrid Fodor, a prezentat, astăzi, proiectul noului stadion Municipal, cel pe care evoluează FC Hermannstadt, echipă care după 25 de meciuri jucate în campionatul Ligii 2 se află pe locul 2, promovabil direct, și este una dintre marile favorite la accederea în prima ligă.

Potrivit declarațiilor edilului șef, arena din Sibiu va avea o capacitate de 19.000 locuri, cu aproape 5.000 mai mult decât are acum, iar valoarea estimată a lucrărilor va ajunge la 72,3 milioane lei. Pentru început, Consiliul Local Sibiu trebuie să aprobe investiția în ședința din această săptămână, iar apoi municipalitatea va organiza o procedură de achiziție pentru contractarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor efective.

„Continuăm să investim în sport pentru că recunoaștem importanța acestuia în creșterea calității vieții pentru locuitorii orașului nostru. De la deschiderea sălilor de sport și a curților școlilor și liceelor pentru asociațiile și cluburile sportive și amenajarea unor zone de sport în parcuri și în cartiere și până la modernizarea stadionului Municipal, Primăria Sibiu finanțează substanțial sportul, în limitele legilor și a bugetului existent. Vom contracta a două etapă de modenizare a Stadionului, principala bază sportivă a orașului, care se va transforma într-un spațiu modern pentru evenimente sportive”, a spus, citat de Tribuna, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Tribuna oficială a stadionul Municipal din Sibiu a fost modernizată ultima dată în 2011, odată cu promovarea echipei Voința Sibiu în Liga 1. Anul trecut, municipalitatea a contractat prima etapă de modernizare a arenei, un contract de 8,2 milioane de lei care prevede: reabilitarea tribunei oficiale, a peluzei cu vestiare, a pistei de atletism și a gardului de împrejmuire a acesteia, precum și demolarea tribunelor degradate care vor fi ulterior reconstruite.

Pe finalul anului 2017, Serviciul de Administrare a Domeniului Public a contractat realizarea unui studiu de fezabilitate pentru această a doua etapă de modernizare a stadionului. Acest proiect prevede reconstruirea tribunelor demolate în prima etapă de modernizare și acoperirea acestora cu o structură metalică, care va include și sistemul de nocturnă și tabele electronice de scor. Tribunele vor fi înălțate în partea dinspre str. Școala de Înot și strada Octavian Goga, prin această amenajare creându-se atât locuri mai multe în tribune, cât și spații pentru activități în interior, a căror destinație va fi stabilită ulterior.

Vor fi amenajate aproximativ 240 locuri de parcare sub tribunele noi construite și în curtea interioară, vor fi montați turnicheți și case de vânzare bilete noi, un sistem de sonorizare și a unui sistem de supraveghere video, va fi complet înlocuită suprafața de joc și va fi introdus sistem de încălzire în gazon.

În România, în ultimii ani, au fost făcute stadioane noi la București (Arena Națională), Ploiești (Ilie Oană), Cluj-Napoca (Cluj Arena), Craiova (Ion Oblemenco) și sunt în construcție la Târgu Jiu (Pandurii) și Arad (Francisc Neuman).


Așa arată acum stadionul Municipal din Sibiu, unde își dispută meciurile echipa FC Hermannstadt

Marius ANGHEL 26 Mar. 2018, 17:07 Diverse
Pe aceeași temă