Ripensia plănuiește să conviețuiască cu ACS Poli pe „Dan Păltinișanu”: „Stadionul e al comunității”

Marius ANGHEL 23 Apr. 2013, 17:09 Diverse
Ripensia plănuiește să conviețuiască cu ACS Poli pe

„Ripi” se pregătește de cel mai important meci de la renașterea clubului în vara trecută. „Roș-galbenii” dau piept miercuri, în finala județeană a Cupei României, cu CS Ghiroda, și vor evolua în premieră pe marele oval bănățean. Președintele grupării cu nume de legendă, Radu Ienovan, a declarat că vrea ca Ripensia să ajungă să evolueze în mod regulat pe „Dan Păltinișanu” deși aceasta e actuala casă a lui ACS Poli.

În acest an locația aleasă pentru finala Cupei României, faza județeană, e una deosebită – „Dan Păltinișanu” fiind cea mai importantă arenă din regiune. „A fost o inițiativă a AJF Timiș să se dispute finala pe Dan Păltinișanu. Noi am fost de acord deși nu constituie chiar un avantaj, că nu jucăm pe terenul nostru de la Electrica. Dar dorim să facem un eveniment deosebit și o sărbătoare a sportului in Timiș. Prin amabilitatatea CJ Timiș am primit acordul. Ne străduim să organizăm acest joc cât mai bine din toate punctele de vedere. Cred că vom reuși să creăm un eveniment care va fi necesar să se perpetueze și în anii următori. Această finală – cel mai important meci la nivelul Timișului, ar însemna o emulație deosebită, o dezvoltare a fotbalului la nivelul județului Timiș”, a explicat Radu Ienovan, președintele Ripensiei.

Evenimentul va fi cu atât mai special cu cât pentru gruparea de la Gara Mică va fi primul joc disputat pe arena principală a orașului. Vechea Ripensia desființându-se în 1948 și neavând ocazia să joace până acum pe stadionul construit în 1964.

    „Pentru Ripensia semnificația e deosebită: va fi primul meci pe Dan Păltinișanu, știm ce înseamnă acest stadion pentru timișoreni. E arena unor succese memorabile, e numărul 1 în Banat. Faptul că noi jucăm pe Dan Păltinișanu reprezintă o mândrie, o obligație și responsabilitate pentru că vrem într-un interval de timp să ajungem să jucăm acolo prin performanțele sportive pe care sper că le vom realiza. Aș spune că locația înseamnă un respect pentru competiția în sine și pentru comunitate. E locul cel mai potrivit, sunt facilitățile cele mai bune”, a mai spus Ienovan.

„În Liga a II-a am putea juca pe Dan Păltinișanu”

„Ripi” vrea să joace pe stadionul de peste 32 de mii de locuri în condiții de performanță, știut fiind faptul că gruparea își propune să promoveze an de an. Deși e casa lui ACS Poli, „roș-galbenii” consideră că „Dan Păltinișanu” va fi unica soluție atunci când vor ajunge în anticamera primei ligi iar arena aparține comunității prin CJ Timiș și nu e 100% a unui singur club.

„Acest stadion e al comunității, nu e al unui club, deși unul a fost o lungă perioadă de timp pe acest stadion. Mai sunt și alte evenimente care se desfășoară, comunitatea nu va avea decât de câștigat. Dacă vom avea evenimente acolo, e singurul stadion care are niste dotări de anii 2010-12. În rest cunoaștem cu toții situația bazelor sportive, nu exagerez că sunt la nivel de 1980… Eu cred că din Liga a II-a am putea juca pe Dan Păltinișanu regulat. Există un principiu al licențierii pe care FRF îl solicită echipelor, dacă vom fi pregătiți să promovăm în Liga I nu văd unde altundeva am putea juca”, a conchis Ienovan.

Finala Cupei României, faza județeană, Ripensia (L6) – Ghiroda (L4) se dispută miercuri, 24 aprilie, de la ora 18, pe arena „Dan Păltinișanu”.

„Poate fi o situație cu două echipe care-și împart stadionul. Depinde ce resurse sunt pe plan local. Asta e soluția, e dificil să gândim că Timișoara va avea la un moment dat două stadioane utilizabile la nivel înalt”, Radu Ienovan, președinte FC Ripensia

Articol scris de Cornel BIHOLARI (BanatSport)

Marius ANGHEL 23 Apr. 2013, 17:09 Diverse
Pe aceeași temă