Reapare în discuție construirea unui nou stadion la Timișoara, pe locul actualului „Dan Păltinișanu”. Primarul Nicolae Robu spune ce pași s-au făcut

Marius ANGHEL 05 Jul. 2017, 10:31 Diverse
Reapare în discuție construirea unui nou stadion la Timișoara, pe locul actualului

Timișoara de pregătește pentru construcția unui nou stadion. După București, Ploiești, Cluj-Napoca, orașe care au de câțiva ani bun un nou stadion, Craiova, Târgu-Jiu și Arad, așezări care au stadioane în contrucție, orașul din Banat ar putea beneficia de o arenă ultramodernă. Proiectul a fost confirmat chiar de primarul Nicolae Robu, care a declarat că reprezentații primăriei au depus actele la Compania Națională de Investiții și se așteaptă un aviz favorabil.

„Acest proiect este pe lista sinteză cu obiective de investiții la Compania Națională de Investiții. Sperăm să facă și pasul următor, să ajungă să fie finanțat pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic cu detaliile de execuție”, a declarat, pentru ziare.com, Nicolae Robu.

Noua arenă ar urma să aibă o capacitate de 31.000 de locuri și să fie construită în locul actualului stadion „Dan Păltinișanu”, aflat într-o continuă stare de degradare. Nu se cunosc detaliile financiare ale proiectului, însă se estimează că suma totală investită să fie de aproximativ 50 de milioane de euro.

Nu este pentru prima dată când se vorbește despre construirea unui nou stadion la Timișoara. Primele discuții au început în 2015. Construcția unei arene noi la Timișoara ar putea face parte dintr-un proiect amplu de modernizare a orașului. Timișoara a fost desemnată Capitală Europeană a Culturii în 2021.

Pe stadionul „Dan Păltinișanu”, construit în 1963 și care are o capacitate de 33.000 de locuri, își desfășoară meciurile în Liga 1 echipa ACS Poli. Și ASU Poli dispută unele meciuri din campionatul Ligii 2 pe această arenă, iar în noul sezon aici ar putea să joace, la fel, doar unele meciuri importante din Liga 2, nou-promovata Ripensia Timișoara.

Marius ANGHEL 05 Jul. 2017, 10:31 Diverse
Pe aceeași temă