Rareș Burnete face furori în Primavera! Fostul atacant al echipei SR Brașov are 10 goluri marcate în 2023 pentru Lecce

Adi MARICA 03 Mar. 2023, 17:47 Diverse
Rareș Burnete face furori în Primavera! Fostul atacant al echipei SR Brașov are 10 goluri marcate în 2023 pentru Lecce

Rareș Burnete (19 ani), jucător ajuns în Italia după ce a fost la SR Brașov, traversează o formă de zile mari în campionatul Primavera, un fel de Liga de Tineret din România.

După 21 de etape, Lecce Primavera este liderul clasamentului, iar Burnete este al doilea golgheter al campionatului cu 12 goluri marcate, cu unul mai puțin decât italianul Kevin Bruno (Sassuolo U19). 10 dintre reușitele lui Burnete au venit doar în acest an, iar în două jocuri, brașoveanul a bifat câte un hattrick!

”Jucam bine, dar nu marcam!” Momentul deblocării pentru Rareș Burnete

Atacantul brașovean explică secretul succesului din acest an.

”În timpul Campionatului Mondial din Qatar am făcut o pregătire fizică foarte bună. Când am reluat meciurile oficiale în luna ianuarie, jucam bine, dar nu marcam! A venit meciul cu Atalanta U19 și antrenorul a decis ca, în cazul în care vom beneficia de un penalty, să bat eu. Așa a și fost. Am marcat și acela a fost momentul deblocării. Tot în acel meci am reșit primul hattrick. Am prins încredere și apoi totul a mers strună. Al doilea hattrick a venit în meciul cu Cesena. Aici fanii lui Lecce vorbesc mult de mine, m-am antrenat și cu echipa de seniori…”, a spus Burnete.

  • Golurile lui Rareș Burnete din 2023: 3 goluri în Atalanta – Lecce 2-4, 1 gol în Lecce – Verona 1-0, 1 gol în Napoli – Lecce 2-3, 1 gol în Lecce – Frosinone 3-2, 1 gol în Sampdoria – Lecce 1-2, 3 goluri în Lecce – Cesena 6-1

La Lecce din 2020

Burnete a fost transferat la Lecce în toamna lui în 2020, de la SR Brașov (Liga 3), pe când avea doar 16 ani.

La finalul lui 2021, Burnete a debutat și la echipa mare într-un meci din Cupa Italiei cu Spezia (2-0).

Atacantul brașovean a început fotbalul la FC Bența Brașov, apoi a trecut la Colțea Brașov, de unde a fost remarcat de cei de la Academia Hagi. În vara lui 2020, Burnete nu a ajuns la un acord cu cei de la Viitorul pentru un contract de jucător profesionist. Cazul a ajuns pe masa comisiilor FRF, iar fotbalistul brașovean a avut câștig de cauză. După despărțirea de Viitorul, Burnete a revenit la Colțea Brașov, de unde a fost împrumutat la SR Brașov. După doar câteva meciuri în Liga 3 a făcut trecerea în fotbalul italian.

Burnete semna cu Lecce, unde director sportiv este cunoscutul Pantaleo Corvino, cel care l-a transferat şi pe Ianis Hagi la Fiorentina, dar care a avut mai multe contre cu Gică Hagi.

”Acest transfer este încă o dovadă că Brașovul continuă să producă fotbaliști talentați, iar Burnete este un adevărat goleador”, spunea Ciprian Jurubescu, președintele celor de la Colțea Brașov.

”De la Viitorul am venit acasă, la Brașov și am jucat  câteva meciuri în Liga a 3-a la SR Brașov. Când impresarul meu, Cătălin Sărmășan, mi-a spus că sunt șanse să ajung în străinătate, doar la asta m-am gândit. S-au vehiculat mai multe variante pentru mine, din Italia, Germania și Franța. Voiam să ajung să joc în străinătate în fotbalul cu adevărat profesionist. Cei de la Lecce au fost cei care au insistat și am acceptat pentru că a simțit că mă doresc cu adevărat. Chiar dacă Lecce nu este un nume mare în fotbalul italian, am găsit un club foarte bine organizat. Am început să joc la U17, nivelul era foarte bun și chiar am fost surprins de nivelul pregătirii fizice”, a explicat fotbalistul lui Lecce.

”Fotbalul italian este foarte tacticizat, fundașii sunt puternici, iar ca atacant nu prea ai spații. Tot ce îmi doresc acum este să joc cu Lecce în Serie A”
Rareș Burnete, atacant Lecce

”Nu a fost visul meu să joc în Italia. De mic eu sunt fan Real Madrid și acolo aș vrea să ajung, însă sunt conștient că este foarte, foarte greu. Sunt un fotbalist aproape complet,  dar știu că mai am mult de muncit. Cristiano Ronaldo este idoul meu în fotbal. Este un fotbalist fenomenal. Premiere League este cel mai important campionat din lume. Când sunt meciurile directe între echipele de top din Anglia nivelul este și peste Champions League!”
Rareș Burnete

Foto: Andrea Stella / Lecce

https://liga2.prosport.ro/seria-1/de-la-fratii-nunweiller-la-gemenii-irimia-mister-burca-a-inceput-sa-ne-nimereasca-abia-acum-moment-unic-in-istoria-clubului-dinamo-la-primul-meci-oficial-din-2023-19261781

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-ultimul-presedinte-al-astrei-surprins-intr-o-agentie-de-pariuri-mai-pierd-timpul-uneori-imi-astept-randul-la-un-salon-de-manichiura-din-apropiere-in-2022-striga-din-inal-19261844

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-confesiunea-primarului-din-chiajna-trecusem-si-la-gandurile-negre-m-am-gandit-la-moarte-m-am-dus-mort-si-m-am-intors-viu-mircea-minea-despre-transferul-lui-gabi-tamas-19261770

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-chipirliu-ales-la-premiile-afan-2023-cel-mai-bun-jucator-din-liga-2-in-sezonul-2021-2022-dragos-militaru-considerat-antrenor-mai-bun-decat-nae-constantin-maldarasanu-opri-19261725

Adi MARICA 03 Mar. 2023, 17:47 Diverse
Pe aceeași temă