Un tânăr jucător din Liga 3, transferat în Italia! ”La 23 de ani distanță, un alt Popescu poartă tricoul Lecce!” Pantaleo Corvino, cuvinte frumoase despre internaționalul U16 al României achiziționat

Adi MARICA 02 Aug. 2024, 00:13 Liga 3
Un tânăr jucător din Liga 3, transferat în Italia! ”La 23 de ani distanță, un alt Popescu poartă tricoul Lecce!” Pantaleo Corvino, cuvinte frumoase despre internaționalul U16 al României achiziționat

La doar 16 ani, fotbalistul brașovean Marco Popescu, ultima dată la Ciucaș Tărlungeni, în Liga 3 din România, a făcut pasul în fotbalul italian.

Atacantul sau mijlocașul de bandă dreaptă a semnat cu Lecce, club cu echipă de seniori în Serie A, unde activează și un alt brașovean: Rareș Burnete (20 de ani).

Marco Popescu, din Liga 3 din România trece la Lecce, în Italia

Marco Popescu a ajuns încă de miercuri, 31 iulie 2024, în Italia, joi a efectuat vizita medicală, după care a semnat cu gruparea italiană. În primă fază, Marco Popescu va juca la echipa de tineret a clubului din Lecce.

Pantaleo Corvino, director sportiv la Lecce, este încântat de transferul jucătorului român. ”Suntem foarte încântat de venirea lui Popescu. Este un tânăr jucător cu mare potențial și sunt convins că va crește în Academia noastră. Credem mult în acest proiect și sunt convins că Popescu este un jucător de viitor”, a declarat Pantaleo Corvino, citat de site-ul news-sports.it.

La seniori a jucat la FC Brașov SR, într-un meci de Cupa României, după care echipa s-a desființat, și la Ciucaş Tărlungeni, în Liga 3.

”Un nou talent ofensiv vine de la Ciucaș Tărlungeni pentru sectorul de tineret al clubului Lecce. Giallorossi au depus oficial la ligă contractul lui Marco Popescu, un atacant născut în 2008, care cel mai probabil va întări echipa Under 17, dar nici folosirea lui la echipele de categorie superioară nu poate fi exclusă.
La 23 de ani de la omonimul Gică, un alt Popescu poartă tricoul Lecce, deși, momentan, doar al unei echipe de tineret”, a transmis Calcio Lecce, referindu-se și la Gică Popescu, fost la Lecce între 2001-2002.

În România, Marco Popescu a jucat pentru FC Brașov SR și Ciucaș Tărlungeni

Marco Popescu a fost jucătorul echipei FC Brașov Steagul Renaște, iar în vara lui 2023 a fost cedat împrumut pentru un sezon la Ciucaș Tărlungeni.

A debutat pentru echipa de seniori a FC Braşov SR chiar în ultimul meci din scurta istorie a clubului braşovean, în Cupa României, contra celor de la AFC Odorheiu Secuiesc, când se aștepta încă o decizie TAS dacă primește sau nu certificarea de a continua în Liga 2. Nu a primit-o și apoi echipa de seniori a fost desființată.

Marco Popescu a fost crescut la echipele de juniori de Ionuţ Mitroi, iar în stagiunea 2022 – 2023 a participat cu echipa de U19 de la FC Braşov SR, antrenată de Marian Cristescu, în Campionatului Naţional, dar şi în Liga Elitelor Under 15 cu echipa condusă de Adrian Lancea.

La Ciucaș Tărlungeni a jucat constatat în sezonul trecut al Ligii 3, iar de la gruparea brașoveană a ajuns și la echipa națională U16 a României, condusă de Nicolae Grigore.

Adi MARICA 02 Aug. 2024, 00:13 Liga 3
Pe aceeași temă