Probleme cu administratorul judiciar. Finanțele au câștigat o bătălie împotriva FC Brașov. Reacția lui Brescan

Marius ANGHEL 05 Oct. 2016, 11:32 Diverse
Probleme cu administratorul judiciar.** Finanțele au câștigat o bătălie împotriva FC Brașov. Reacția lui Brescan

Curtea de Apel Brașov a admis apelul Admistrației Județeană a Finanțelor Publice Brașov împotriva creditorului majoritar SC ICIM Brașov, prin desemnarea administratorului judiciar TOP Expert SPRL.

””Soluția pe scurt: Admite apelul declarat de creditoarea Administrația Județeană a Finanțelor Publice Brașov împotriva sentinței civile nr.892/SIND/8.06.2016 pronunțate de Tribunalul Brașov – secția a II-a civilă, contencios administrativ și fiscal pe care o schimbă în tot în sensul că: Admite contestația formulată de creditoarea AJFP Brașov împotriva deciziei creditorului majoritar SC ICIM Brașov SA publicată în BPI nr.7186/11.04.2016 privind desemnarea administratorului judiciar Top Expert SPRL pentru debitoarea SC Fotbal Club SA Brașov, pe care o anulează. Definitivă. Pronunțată în condițiile art. 396 alin.2 C.pr.civ. azi 4.10.2016””, este decizia Curții de Apel Brașov.

Pe 25 octombrie este un alt apel formulat de către Finanțe împotriva sentinței judecătorului sindic, care a respins contestația Finanțelor împotriva hotărârii creditorilor din 18 aprilie 2016, care confirmase numirea administratorului judiciar TOP Expert SPRL.

În cazul în care Curtea de Apel va admite apelul formulat de Finanțe, Top Expert SPRL nu va mai fi administrator judiciar la FC Brașov, iar Alexandru Cosmin Gheorghe va reveni ca administrator judiciar provizoriu al clubului!

Reprezentanții TOP Expert SPRL spun că activitatea clubului FC Brașov nu va avea de suferit în urma deciziei de marți a Curții de Apel Brașov. „Judecătorii Curții de Apel Brașov au admis apelurile formulate de AJFP Brașov împotriva sentințelor de soluționare a contestației împotriva deciziei de înlocuire a fostului administrator judiciar provizoriu și de confirmare a administratorului judiciar TOP EXPERT SPRL. Ulterior comunicării deciziei Curții de apel vom analiza motivarea și posibilitatea formulării de căi extraordinare de atac. TOP EXPERT SPRL va sprijini și va asigura continuarea activității SC FOTBAL CLUB BRAȘOV SA și va depune planul de reorganizare al SC FOTBAL CLUB BRAȘOV SA în calitate de lichidator al creditorului SC ICIM SA. Avem convingerea că drumul pe care se află SC FOTBAL CLUB BRAȘOV SA este fără întoarcere, echipa va fi salvată și va promova în Liga 1 inclusiv cu susținerea tuturor instituțiilor locale”, se precizează în comunicatul semnat de Marian Brescan, asociat coordonator la TOP Expert SPRL.

FC Brașov și Sepsi joacă în Cupă cu rezervele

În altă ordine de idei, după două luni de la meciul de campionat, câștigat de brașoveni cu 3-2, Sepsi Sfântu Gheorghe și FC Brașov vor fi din nou față în față, însă de această dată în Cupa României. În acest moment, atât covăsnenii, cât și brașovenii nu par a fi interesați de Cupă, astfel că cei doi tehnicieni vor folosi rezervele în meciul de astăzi, programat să înceapă la ora 14:30.

Cornel Țălnar plănuia încă de săptămâna trecută să odihnească toți titularii în meciul din Cupă, însă accidentările lui Istrati și Șerban, plus suspendarea lui Horia Popa pentru cartonașul roșu încasat în meciul cu Chindia, l-au făcut pe tehnicianul Brașovului să mizeze și pe câțiva titulari de bază. „Lucrurile s-au schimbat de atunci, de la meciul din prima etapă, nu mai sunt aceleași date ale problemei. În meciul din Cupă o să dau o șansă jucătorilor care au evoluat mai puțin și mai luăm în lot pentru acest joc și doi-trei copii. Mai mult e oboseală, bani cheltuiți, e foarte greu să avansezi în fazele superioare. Să fim serioși, ce șanse avem noi acum să câștigăm Cupa României? Asta nu înseamnă că nu ne dorim calificarea în faza următoare. Vreau să îi văd și pe ceilalți jucători din lot. Sunt câțiva jucători din prima echipă care scârțâie, iar dacă cei care vor intra la Sfântu Gheorghe vor juca bine pot ajunge titulari”, a declarat antrenorul Cornel Țălnar. Pentru acest meci au fost păstrați în lot și juniorii Răchișan și Paraschiv.

Dioszegi ar fi preferat să câștige în campionat

În aceleași coordonate pregătesc meciul și oficialii lui Sepsi. Dacă înaintea meciului din campionat, șefii celor două cluburi, Laszlo Dioszegi, respectiv Vasile Dochița au avut un război al declarațiilor, acum lucrurile s-au liniștit.

„La fel ca și cei de la FC Brașov, nici noi nu vom folosi titularii, deci suntem chit din acest punct de vedere. Le vom da o șansă jucătorilor care nu au jucat sau au jucat mai puțin, pentru că dacă nici acum, atunci când? Este greu să faci față pe două fronturi, cu meciuri miercuri-sâmbătă, se acumulează oboseala… Nu va fi un capăt de țară dacă vom ieși din Cupă. Vă spun sincer că aș fi preferat de o mie de ori să fi câștigat noi în prima etapă și acum Brașovul să se califice”, a spus Laszlo Dioszegi, președintele celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe.

Hadnagy va fi menajat

Cel mai în formă atacant din Liga a 2-a, Attila Hadnagy, va fi menajat la meciul de astăzi. De altfel, fostul atacant al Brașovului a spus că meciul de la sfârșitul săptămânii, cel de la Timișoara, este mult mai important decât cel din Cupă. „Cupa României este acum o competiție pentru echipele puternice din Liga 1. Cred că în acest meci se va miza mai mult pe jucătorii care au jucat mai puțin și este normal să vezi la lucru toți jucătorii din lot. Dacă o să ne bată Brașovul nu va fi tragedie, pentru noi este mult mai important meciul din campionat de la Timișoara”, a spus Hadnagy, care în campionat a marcat deja 13 goluri.

La rândul său, Vasile Dochița, cel care acum este administrator special la FC Brașov, spune că meciul de acum nu este unul special. „Chiar nu este un meci special. În decembrie ne vom duela la Brașov în campionat și atunci altele vor fi datele problemei”, a spus Dochița. „În meciul din Cupă vom pregăti jocul de la Vâlcea, unul extrem de important”, a precizat și managerul Paul Enache.

Meciul Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – FC Brașov, contând pentru turul 4 al Cupei României, se va disputa astăzi, de la ora 14:30, pe Stadionul Municipal din Sfântu Gheorghe.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 05 Oct. 2016, 11:32 Diverse
Pe aceeași temă