Posibilă fuziune în interesul juniorilor brașoveni. FC Brașov vrea o colaborare cu Celta Vigo Brașov

Marius ANGHEL 17 Nov. 2016, 20:05 Diverse

Președintele echipei FC Brașov, Paul Enache, vrea o colaborare cu noua academie de fotbal apărută în Brașov, Celta Vigo Brașov, pentru a crea grupe de elită sub Tâmpa.

Președintele Academiei de fotbal Celta Brașov, Ciprian Jurubescu, a primit invitația din partea lui Paul Enache pentru o întâlnire în care să se pună la punct un proiect pentru constituirea de grupe de juniori de elită sub Tâmpa.

Celta Brașov a luat naștere prin asocierea Primăriei Municipiului Brașov cu Real Club Celta de Vigo SAD din Spania și CS Colțea 1920 Brașov. Contractul a fost semnat în vara lui 2016 la Brașov de reprezentanții părților, clubul de Primera Division fiind reprezentat de însuși președintele grupării – Carlos Mourino.

Încă din primul an de funcționare, Celta Brașov s-a remarcat la nivel de copii si juniori, echipele U19 și U17 ale clubului brașovean aflându-se la jumătatea sezonului competițional pe primele locuri în seriile din care fac parte, acesta fiind singurul club din România care reușește această performanță.

Celta Brașov are, în acest sezon, înscrise în competiții oficiale, nu mai puțin de 19 echipe! Chiar dacă Primăria Muncipiului Brașov, prin Direcția de Sport și Tineret, și-a asumat, prin contract, punerea la dispoziție a bazelor sportive necesare desfășurării activității, totuși, academia Celta Brașov își desfășoară activitatea la Tărlungeni sau în baloane închiriate, deoarece bazele municipalității sunt fie impracticabile, fie sunt folosite de ASC Corona!

Suces la „masa verde” la U17

De menționat că, în ultima etapă, CS Colțea Brașov a fost declarată învingătoare, la „masa verde”, cu 3-0, în partida de juniori B, de la LPS Viitorul Pitești! Argeșenii au contabilizat 13 etape de suspendare, în ședința Comisiei de Disciplină a FRF și peste 1300 de ron amendă!

 

Marius ANGHEL 17 Nov. 2016, 20:05 Diverse
Pe aceeași temă