Polistul Cristian Dros a debutat la naționala Moldovei într-un meci cu Suedia. Mijlocașul le-a vorbit basarabenilor despre experiența de la clubul timișorean

Anda DELIU, Marius ANGHEL 12 Jan. 2020, 13:27 Diverse

La nivelul Ligii 2, jucători care să fie convocați la echipe naționale de seniori sunt o raritate, fie dacă sunt convocați pentru meciuri amicale. Unul dintre ei, care tocmai a debutat la reprezentativa de seniori a Moldovei, este mijlocașul Cristian Dros (21 de ani) de la ASU Politehnica Timișoara. Echipa țării sale a avut un stagiu de pregătire, deși în ianuarie nu sunt date în calendarul FIFA, în Qatar, iar Dros a fost utilizat în testul cu Suedia.

Moldova a pierdut cu 1-0 meciul jucat la Doha, în Qatar. Pentru Cristian Dros va rămâne, chiar și în ciuda rezultatului, un meci de neuitat. Jucătorul e foarte mulțumit că Poli l-a învoit de la pregătire pentru a onora convocarea la națională.

„Despre convocarea la Naționala Moldovei am aflat de la administratorul echipei Politehnica Timișoara. Chiar dacă cantonamentul și meciul au fost organizate în zile care nu intră în calendarul FIFA, clubul Politehnica Timișoara mi-a permis să onorez convocarea. Pentru mine este o onoare să apăr culorile țării în care m-am născut. Băieții m-au primit la selecționată foarte bine, am simțit sprijinul lor și în timpul meciului. Sunt foarte fericit că am debutat la națională la doar 21 de ani în meciul contra unei echipe puternice precum Suedia”, a declarat Dros pentru site-ul federației moldovenești.

A fost folosit pe un post pe care, deocamdată, nu a jucat la ASU Poli

La ASU Poli, Dros joacă mijlocaș defensiv de când a venit la echipă, din sezonul trecut. La naționala Moldovei a avut ocazia să schimbe un pic postul.

„Am început jocul pe post de mijlocaș defensiv, în fața fundașilor. Mai târziu, după câteva modificări de jucători, am urcat pe post de inter-dreapta. Am avut mai multă libertate în atac și asta mi-a plăcut mult. Păcat doar că nu am reușit să egalăm scorul”, a precizat fotbalistul.

Bilanț pozitiv după un an în alb-violet

Dros a venit iarna trecută la Poli, după ce la seniori a mai evoluat în țara sa, la Zaria Bălți. Mijlocașul se simte bine în Liga 2. „În iarna anului trecut m-am transferat de la Zaria la Poli Timișoara. Aici mă simt foarte bine, avem o echipă puternică, dornică de performanțe. Liga 2 este o competiție bună și eu consider că pot să progresez și să acumulez experiență de joc pentru a face un pas înainte”, a mai spus Dros.

În acest sezon, Cristian Dros a jucat pentru ASU Poli în 17 meicuri oficiale, dintre care a fost titular în 15 și a însumat 1339 de minute.

La această acțiune a Moldovei au mai fost convocați de la echipe din România și: Nicolae Calancea (Dunărea Călărași), Artur Crăciun (Universitatea Cluj), Denis Rusu (Poli Iași), Igor Armaș (FC Voluntari), Dinu Graur (Astra) și Vadim Rață (Chindia Târgoviște).

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 12 Jan. 2020, 13:27 Diverse
Pe aceeași temă