Poli, unde ești? Aniversarea de 97 de ani a fotbalului timișorean, celebrată „clonat”: și ACS Poli și ASU Politehnica se consideră sărbătorite

Anda DELIU, Marius ANGHEL 04 Dec. 2018, 18:06 Diverse
Poli, unde ești?** Aniversarea de 97 de ani a fotbalului timișorean, celebrată

După „marea schismă” a fotbalului timișorean din 2012, pentru prima dată, anul acesta, absurdul a atins noi cote. De când există atât ACS Poli, dar și ASU Politehnica, cele două grupări preferau să fie discrete în data de 4 decembrie, însă, acum, la 97 de ani de la înființarea echipei de fotbal universitare timișorene, ambele formații aflate în Liga 2 sărbătoresc.

Cei de la ACS Poli, echipa mutată de la Recaș sub „patronajul” autorităților timișorene, au postat un mesaj cu apel la coarda sentimentală și la trecutul glorios, cam fără comparație în prezent: „La mulți ani, dragă Poli! Îți mulțumim pentru toți acești ani. Pentru 1958 și 1980. Pentru Glasgow, Budapesta, Donețk, Madrid, Zagreb sau Amsterdam. Pentru Dan Păltinișanu, Anghel, nea Costică sau Adi Stoicov. De fapt, pentru toți cei care au dat viață viselor noastre. Dragă Poli, noi vom ține steagul sus. Nu trăim timpuri prea ușoare. Dar vom păși cu încredere și într-o bună zi, nu foarte îndepărtată, vom ieși din ceață. La mulți ani și ție, polistule! Căci prin tine, vom trece prin amărăciuni, frustrări și neajunsuri!”, este mesajul celor de la ACS Poli, care se laudă cu palmaresul istoric al vechii Poli.

ASU sărbătorește și „academic” și mai puțin… academic

Rivalii de la ASU Politehnica, echipă universitară preluată de ultrașii timișoreni în 2012, au avut mesaje din două categorii. Inițial, un mesaj pe placul conducerii UPT, cu o prelegere care cu siguranță nu prea „rezonează” cu gusturile fanilor fotbalului din 2018. Interesant este că despre Poli, pe lângă rectorul UPT, a vorbit și Octavian Stăncioiu, cel care până vara aceasta colabora cu Ripensia Timișoara, până când a început să colaboreze cu televiziunea UPT: „Marți, 4 decembrie, de la ora 13:00, în sala K1 de la Biblioteca Universității Politehnica Timișoara va avea loc conferința „Societatea Sportivă Politehnica la 97 de ani de la înființare. Evenimentul este public și este dedicat istoriei fotbalului polist. Vor susține prelegeri prof. univ. dr. ing. Viorel-Aurel Șerban, Rectorul Universității Politehnica Timișoara, și jurnalistul Octavian Stăncioiu”, s-a postat pe pagina de Facebook a celor de la ASU Politehnica.

Ulterior, poate și pentru fanii din unele grupări ultra precum „Drojdierii”, s-a venit și cu un mesaj cu mai puțin pretenții academice: „În ”21 am pornit pe un drum fără sfârșit… Astăzi, halbele răsună mai tare ca niciodată, strigătele se aud din adâncul sufletului. Ridicăm pumnii spre cer, cu mândrie: Politehnica Timișoara a atins borna #97 de ani. Poli, nume glorie, îți mulțumim! La mulți ani!”, se arată pe același cont.

În clasament, după 20 de etape, ambele Poli nu se pot lăuda cu o situație grozavă. ASU Politehnica este pe locul 12, cu 24 de puncte, iar ACS Poli, pe 19, loc retrogradabil, cu doar 10 puncte.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 04 Dec. 2018, 18:06 Diverse
Pe aceeași temă