INCREDIBIL | Stadionul „Ilie Oană”, reconstruit în urmă cu șapte ani, nu a primit omologarea să organizeze meciuri de Liga 2. Apelul disperat al lui Cristi Vlad

Marius ANGHEL 20 Jul. 2018, 17:22 Campionat
INCREDIBIL | Stadionul

Șocant. Stadionul „Ilie Oană” din Ploiești nu a primit, astăzi, omologarea pentru a organiza meciuri în noul sezon al Ligii 2, la șapte ani de la reconstruirea sa. Casa Petrolului Ploiești și ultima gazdă a naționalei României, pentru amicalul cu Finlanda, desfășurat pe 5 iunie 2018, nu a îndeplinit condițiile necesare pentru desfășurarea de competiții în termenii stabiliți de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Jandarmeria și Direcția de Sănătate Publică.

  • În perioada 2009-2011, arena ploieșteană a fost reconstruită de la zero cu aproximativ 18 milioane de euro. Acum nu poate organiza meciuri, fiindcă nu primește omologare.

 

Mai exact, Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova nu își dă acordul pentru ca pe stadionul „Ilie Oană” să fie organizate jocuri cu spectatori. Petrolul dă vina pe administratorul stadionului, Clubul Sportiv Municipal Ploiești, și face un apel disperat către acesta, prin președintele Cristian Vlad, să urgenteze toate demersurile necesare pentru obținerea Certificatului de Securitate.

Altfel, echipa ploieșteană nou-promovată în Liga 2 riscă să nu poată organiza meciul de prezentare cu FC R București, de pe 28 iulie, dar nici să joace pe propriul teren primul joc oficial din noul sezon, cu Sportul Snagov, programat pe 4 sau 5 august.

Iată comunicatul postat de FC Petrolul pe site-u oficial:

FC Petrolul Ploiesti aduce, cu regret, la cunoștința fanilor și publicului spectator faptul că lipsa Certificatului de Securitate al stadionului „Ilie Oană”, ce ar fi trebuit obținut de către administratorul arenei ploieștene (Primăria Ploiești, prin Clubul Sportiv Municipal Ploiești), poate duce la anularea meciului amical din data de 28 iulie și pune în pericol și primul meci oficial al noului sezon.

Programat cu o săptămână înaintea startului oficial al sezonului 2018-2019, meciul dintre FC Petrolul și Rapid Bucuresti a fost gândit ca un spectacol de gală pentru suporterii echipei ploieștene, dar absența omologării stadionului împiedică acest frumos demers.

„FC Petrolul Ploiești a intenționat să le ofere suporterilor săi un meci de prezentare înainte de startul sezonului 2018-2019, dar, din păcate, din motive independente de voința clubului, un astfel de eveniment nu poate fi organizat pe stadionul Ilie Oană în acest moment si cel mai probabil va fi anulat”, a declarat Cristi Vlad, președintele FC Petrolul Ploiești.

Certificatul de Securitate este un document obligatoriu ce trebuie obtinut de catre fiecare administrator de baza sportivă si care atestă faptul că respectivul teren  îndeplinește condițiile necesare pentru desfășurarea de competiții, in termenii stabiliti de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Jandarmeria și Direcția de Sănătate Publică. În cazul stadionului „Ilie Oană”, aceasta certificare ar fi trebuit obținută de către Clubul Sportiv Municipal Ploiești. În absența acestei cerrtificari, stadionul din Ploiesti, arena pe care echipa „lupilor galbeni” își desfășoară în mod traditional jocurile in calitate de organizatoare, nu este omologată. Mai exact, Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova nu își dă acordul pentru ca pe stadionul „Ilie Oană” să fie organizate jocuri cu spectatori.

„Deoarece ne aflăm în fața unei situații extrem de serioase, ce riscă să devină gravă din perspectiva noastră, solicităm, și pe această cale, administratorului stadionului să facă, urgent, toate demersurile necesare pentru obținerea Certificatului de Securitate, astfel încât echipa Ploieștiului să poată juca, pentru ploieșteni, pe stadionul > și nu în altă parte”, a continuat Cristi Vlad. Acesta a mai precizat că întârzierea omologarii crește riscul și din perspectiva primului meci oficial al sezonului 2018-2019. Astfel, dacă Certificatul de Securitate nu este obținut cât mai curând de către administratorul stadionului, suporterii echipei FC Petrolul Ploiesti vor fi privati de bucuria de a-și vedea echipa jucând la ei în oraș în data de 4 august, împotriva echipei Sportul Snagov.

Singura casă a Petrolului este „Ilie Oană” și nu putem concepe o altă variantă pentru a ne desfășura meciurile de pe teren propriu decât în „Templul” fotbalului ploieștean!”

În altă ordine de idei, Petrolul, care acum se află în cantonament în Slovenia, susține astăzi, de la ora 18:30, ultimul meci în acest stagiu de pregătire. Partida cu NK Slaven Belupo (locul 6 în ultima ediție de campionat a primei ligi croate), se desfășoară la Cvetkovec.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 20 Jul. 2018, 17:22 Campionat
Pe aceeași temă