„Pe acest stadion a cântat Shakira!”. Soarta arenei „Dan Păltinișanu”, târătă în luptele electorale din județul Timiș, la o dezbatere publică transformată în circ

Marius ANGHEL 15 Mar. 2018, 23:05 Diverse

Stadionul „Dan Păltinișanu” este într-o avansată stare de degradare, dar autoritățile locale și județene din Timișoara, respectiv Timiș se ceartă încontinuu, în loc să găsească soluții. Marți seara, la o cafenea din Timișoara a avut loc o dezbatere publică pe tema infrastructurii sportive din orașul de pe Bega, dar discuția a fost monopolizată de primarul Nicolae Robu (PNL) și de președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra (PSD), care s-au certat ca la ușa cortului.

Dezbaterea a fost organizată de fanul ASU Politehnica Cristian Brâncovan. Discuția nu a adus nimic nou sub soare, deoarece proprietarii de la Consiliul Județean Timiș vor să dărâme stadionul, în timp ca primarul Timișoarei vrea să-l păstreze și să ridice unul nou lângă, ca la Barcelona. Dobra s-a victimizat și a spus că nu vrea să meargă la închisoare dacă moare un om pe stadion, care a început să se surpe în anumite zone.

De cealaltă parte, primarul spune că instituția pe care o conduce are bani să reabiliteze arena. Și Robu a dat-o într-un patetism demn de Caragiale: „Pe acest stadion a cântat Shakira!”, a tunat edilul, cu referire la un concert al iubitei lui Pique, din anul 2006.

Fostul arbitru Nicole Grigorescu a venit cu ipoteza-șoc: stadionul din Timișoara riscă să nu treacă procesul de licențiere

Totuși, după ce recent Călin Dobra a declarat că vrea să închidă din vară „Marele oval”, acum a făcut un pas înapoi și a spus că nu e decis asupra unui termen clar de închidere și demolare. Întrebat de ce nu se recurge la o demolare și reconstrucție pe bucăți, la fel ca în multe țări civilizate, Dobra s-a ascuns în spatele „specialiștilor”: „Trebuie să vorbim cu niște specialiști”.

Prezent la dezbatere, fostul mare arbitru Nicolae Grigorescu, acum observator de meciuri, a înaintat ipoteză că la vară, arena timișoreană ar putea să nu mai fie considerată în regulă de cei de la LPF la procesul de licențiere!

Singura certitudine e până în 2020, inclusiv, Compania Națională de Investiții nu are prevăzut un nou stadion la Timișoara.

Circ și amenințări și pe tema unei săli polivalente

La Timișoara se dorește și o sală polivalentă de 16.000 de locuri. Un alt subiect de circ între primarul Timișoarei și președintele CJT. Edilul o vrea în spatele arenei „Dan Păltinișanu”, iar liderul județului, la intrarea în comuna periurbană Giroc.

Dobra susține că terenul propus de primar nu e liber de sarcini, iar aici Nicolae Robu s-a inflamat teribil: „Ce bazaconii spuneți? Vă dau în judecată!”, a spus edilul, care a sugertat că PSD vrea sală în Giroc, deoarece mai mulți lideri locali ai partidului au case acolo.

De menționat că toată discuția s-a purtat pe un ton foarte ridicat și a fost mai mult un monolog cu atacuri reciproce ale celor doi politicieni, nicidecum o dezbatere reală.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 15 Mar. 2018, 23:05 Diverse
Pe aceeași temă