Sibiu se pregătește de Liga 1. Stadionul intră în renovare. „Lucrările se vor desfășura în două etape. Prima este aproape de a începe. Primăria trebuie doar să semneze contractul”

Marius ANGHEL 30 Nov. 2017, 08:11 Campionat
Sibiu se pregătește de Liga 1. Stadionul intră în renovare.**

La conferința de presă de miercuri a AFC Hermannstadt, în care s-a anunțat un nou parteneriat cu un sponsor și s-a declarat pentru prima dată oficial că obiectivul pentru acest sezon este promovarea, președintele Teodor Birț a mai spus că lucrările de modernizare a stadionului Municipal din Sibiu vor începe cât mai curând. Oficialul a mai infirmat, totodată, zvonurile conform cărora echipa lider din Liga 2 ar urma să evolueze pe o altă arenă în cazul în care va promova.

Birț a precizat și care sunt etapele de modernizare ale Municipalului. „Se vehiculează tot felul de variante, dar vreau să precizez că nu vom pleca de la Sibiu. Lucrările care vor avea loc la stadionul Municipal se vor desfășura în două etape. Prima este aproape de a începe. Primăria este la stadiul în care trebuie doar să semneze contractul. Există compania care va efectua aceste lucrări. Primele lucrări constau în demolarea tribunei a doua și a peluzei din partea stângă, lucrări de renovare la peluza din partea dreaptă, care cuprinde vestiarele și, de asemenea, tribuna întâi va fi modernizată sută la sută. Se vor schimba scaunele, se vor reface hidroizolația și grupurile sanitare. De asemenea, se va înlocui pista de atletism cu una modernă. Vor fi înlocuite și băncile de rezervă. Vom avea bănci de rezerve moderne. Este un lucru bun. Prima etapă are termen de finalizare de 6 luni. În paralel se va desfășura etapa a doua, care cuprinde proiectarea și refacerea tribunei a doua și a peluzei din stânga. Practic, stadionul Municipal, din punctul meu de vedere, va crește ca număr de locuri, nu este adevărat că vom rămâne doar cu 4-5.000 de locuri. De asemenea, vor fi înlocuite tabela electronică și suprafața de joc, se vor face încălzirea în teren, instalația de nocturnă și multe alte lucrări care țin de această bază. Vreau să transmit sibienilor să stea liniștiți, nu vom pleca de la Sibiu”, a spus Teodor Birț.

Echipa sibiană din orașul președintelui țării, Klaus Iohannis, s-ar putea vedea totuși nevoită să joace unul sau mai multe meciuri pe alt teren în eventualitatea în care va obține calificarea în sferturile de finală ale Cupei României, la finalul meciului de astăzi, de la ora 14:00, de pe Municipal, cu Juventus București.

„Singurele meciuri pe care vom fi nevoiți să le disputăm în altă parte – dar nici asta nu e sigur – sunt cele din Cupa României. Dacă mâine vom reuși să mergem mai departe, atunci suntem nevoiți să luăm în calcul variantele unde vom putea juca. Avem și varianta să jucăm acasă, să închiriem o instalație de nocturnă, dar este vorba despre o sumă foarte mare. Vom analiza și această vaiantă, în funcție de adversarul pe care-l vom avea”, a mai afirmat Birț.

AFC Hermannstadt a încheiat turul campionatului Ligii 2 pe primul loc, cu 44 de puncte acumulate în 19 meciuri, cu unul mai mult decât Dunărea Călărași și cinci față de Chindia Târgoviște. În ultimele două etape programate în acest an, sibienii mai au de jucat cu CS Balotești (d) și Afumați (a).

Marius ANGHEL 30 Nov. 2017, 08:11 Campionat
Pe aceeași temă