„Ne vedem la Linia 14”. Legendele echipei Rapid se reunesc vineri în Gara de Nord

Marius ANGHEL 11 Jun. 2015, 16:19 Diverse

Fostul director de imagine al clubului Rapid, Lucian Ionescu, acum ofițer de presă la nou-promovata FC Voluntari, are o nouă inițiativă care îi bucură pe fanii formației giuleștene. Vineri, 12 iunie, începând cu ora 16:00, Gara de Nord va avea oaspeți de elită.

Legendele echipei Rapid se reunesc la „Linia 14″. Aceasta este o expresie meliorativă a vechilor fotbaliști care au evoluat pentru clubul feriviar. Lângă linia numărul 14, ultima a Gării de Nord, există o clădire foarte veche care acum e scoasă din uz, dar care în istoria fostei formații a CFR-ului a fost imobilul care găzduia fotbaliștii în regim de cantonament înaintea unui joc, mai ales din deplasare, ceea ce era și destul de convenabil pentru că deplasările se efectuau cu trenul. Clădirea respectivă a reprezentat locul de reunire al fotbaliștilor rapidiști până spre începutul anilor 90, generația lui Chiriță și Toader fiind ultima care i-a călcat pragul. „Ne vedem la Linia 14″, era ultima expresie a foștilor jucători rapidiști atunci când se despărțeau după ultimul antrenament dinaintea unui meci.


Aceasta e clădirea care găzduia fotbaliștii echipei Rapid atunci când aceștia se adunau în cantonament

Imnul Rapidului va răsuna în Gara de Nord

Evenimentul de vineri după amiază va fi cu totul special. Foștii fotbaliști de legendă ai echipei Rapid vor putea viziona, pe un proiector, filmări din meciurile cele mai importante din istoria clubului. Un alt moment special va fi acela al intonării imnului, ale cărui versuri au fost compuse de Adrian Păunescu, chiar la megafoanele Gării de Nord.

Lista invitaților e foarte generoasă și îi cuprinde printre alții pe: Nicolae Lupescu, Ion Motroc, Ion Ionescu, Necula Răducanu, Constantin Năsturescu, Florin Marin, Teofil Codreanu, Viorel Krauss, Ion Pop, Marian Ioniță, Octavian Niță, Ion Ion, Ștefan Popa, Iosif Damaschin, Ion Goanță, Leontin Toader, Fănel Țîră, Mihai Iosif, Rodin Voinea, Marian Rada, Cezar Zanfir, Florin Constantinovici, Dănuț Lupu, Marius Șumudică, Cristian Dulca, Vasile Maftei, Daniel Pancu și Daniel Niculae.

Articol scris de Florin Marian

Marius ANGHEL 11 Jun. 2015, 16:19 Diverse
Pe aceeași temă