Muncit, promovat… neplătit! Claudiu Tudor a depus memoriu împotriva UTA-ei, sătul să i se tot amâne plata restanțelor: „Am colegi aflați în aceeași situație cu mine”

Marius ANGHEL 12 Nov. 2015, 09:32 Diverse
Muncit, promovat... neplătit!** Claudiu Tudor a depus memoriu împotriva UTA-ei, sătul să i se tot amâne plata restanțelor:

Discuțiile privind statutul jucătorului de fotbal român, mai ales din eșaloanele inferioare, arată o altă față a fotbalului românesc. Dacă la Liga 1 cluburile au anumite „repere” de respectat, în relația cu fotbaliștii, mai ales în procesul de obținere a licenței, mai jos, este mult mai dificil de respectat termene, promisiuni, înțelegeri.

Claudiu Tudor a trăit, pe pielea lui, în ultimii ani astfel de experiențe, fiecare club pentru care a muncit (și, atenție, întâmplător sau nu, majoritatea echipelor care l-au avut în lot și-au realizat obiectivele propuse) plătindu-i bani doar „în ceasul al doisprezecelea”.

Ultimul exemplu, UTA Bătrâna Doamnă, de unde Tudor a plecat odată cu promovarea echipei din Liga a III-a în eșalonul secund. În prezent la CS Afumați, cu care se luptă pentru același obiectiv – ajungerea, în premieră, a clubului în cel de-al doilea eșalon valoric național, Tudor așteaptă și acum „încheierea socotelilor” cu echipa din Vestul țării.

„Am tot așteptat să se rezolve plata ultimelor salarii și a unor prime, dar, este deranjant că, de fiecare dată când se dă un termen, eu, ca jucător am înțeles să aștept acești bani, dar cei de acolo înțeleg să nu respecte înțelegeera și nici să nu răspundă la telefon. În iulie mi-au promis că în luna august voi avea toți banii… Atenție, nu vorbim de cine știe ce sume, puțin peste 2000 de euro, am fost de acord, am semnat foaia că până la sfârșitul luni august să încasez toata suma, apoi, la sfârșitul luni august nu mai raspundeau la telefon. Apoi, după mai multe încercări, am dat de oficialii echipei, și a mai urmat o amânare, până la sfârșitul lui septembrie, am acceptat și asta, iar scenariul a fost același, când a venit data scadentă nu mai raspundeau la telefon, și telenovela era de abia la început. Am mai amânat două săptămâni, iar când mi-au spus că am primit banii, am constatat că erau doar jumătate achitați! Nici măcar nu au anunțat că nu fac toată plata, iar când i-am sunat, m-au asigurat că la sfârșitul lui octombrie încheiem socotelile. Știți ce a urmat…
A venit sfârșitul luni și au pus aceeași „placă” – nu răspundeau la telefon. Mai mult, am SMS de la ei că să aștept până pe 3 noiembrie, apoi, pe 3, m-au mai plimbat un pic, spunând că au dat la jucătorii de sunt acum la echipă, și că în câteva zile primesc banii și „restul” – antrenorii, restanțele, etc. Iar nu au răspuns la telefoane, moment în care m-am decis să depun memoriu, pentru că, este clar ce fel de conducători sunt. Mai mult, am colegi aflați în aceeași situație cu mine, Adrian Voicu și Dan Silaghi mi-au spus că au aceleași probleme… Eu nu am vrut și nu vreau să fac rău clubului UTA, pentru că dacă urmăream asta spuneam alte lucruri, dar comportamentul celor care conduc, față de jucători pare împrumutat de la alții care au dezonorat fotbalul din Arad”
, spune Claudiu Tudor.

În prezent, la încheierea turului Ligii 2, UTA Bătrâna Doamnă este liderul Seriei a II-a, cu un avans de un punct față de Gaz Metan Mediaș și FCM Baia Mare.

Marius ANGHEL 12 Nov. 2015, 09:32 Diverse
Pe aceeași temă