Motivul pentru care primăria Râmnicu Vâlcea a pus lacătul pe stadionul Municipal. „Părerea mea a fost ca să nu mai intre nimeni”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 01 Feb. 2017, 11:02 Diverse

Reintrat de la 1 ianuarie în administrarea primăriei, stadionul Municipal din Râmnicu Vâlcea va intra într-un amplu proces de igienizare. Primăria locală nu a mai investit de ani buni în renovarea arenei unde își desfășura activitatea CSM Râmnicu Vâlcea, club care se va desființa în această iarnă, iar acest lucru se face simțit, starea vestiarelor și grupurilor sanitare fiind una deplorabilă. Apa se infiltrează prin tribune și ajunge pe tavenele anexelor din incinta stadionului. Tot deplorabil arată și sala de box, care a fost renovată cu trei ani în urmă și este dată în administrarea CS Chimia. În condiții bune se prezintă minihotelul unde erau cazați fotbaliștii, cantina, dar și vestiarul rezervat oaspeților.

Primarul Mircia Gutău a decis ca la intrările stadionului să fie lacăt și pază și l-a numit reprezentant al Consiliului Local pe Jean Turmacu, fost secretar general al cluburilor CSM și Metalul Reșița.

Deși mulți sportivi și antrenori locali sau simpli amatori de alegări pe pistă sunt nemulțumiți după decizia ca stadionul să fie închis, Jean Turmacu crede că acest lucru era necesar pentru renovare. „La terenul sintetic s-a înlocuit gardul, s-au dărâmat vechile tribune și astfel terenul de joc s-a lățit cu 9 metri. În vestiare sunt condiții improprii de desfășurare a activității sportive și pentru copii și pentru seniori. Este igrasie peste tot,  nu mai sunt dușuri, este un focar de infecție și la grupurile sanitare. Pe 10 februarie, în ședință de Consiliu Local se va stabili un tarif de închiriere pentru terenul sintetic și pentru terenul mare, doritorii se vor adresa primăriei. Este clar însă că vestiarele trebuie reabilitate, va mai dura până vor fi refăcute, este o procedură destul de anevoioasă. Se refac și contractele de la utilități, dar și aici se întâmpină probleme, datorită soldurilor restante. Părerea mea, pe care i-am expus-o domnului primar, a fost ca să nu mai intre nimeni până ce stadionul nu va oferi din nou condiții decente”, a spus Jean Turmacu, reprezentatul primăriei la baza sportivă din Zăvoi.

Managerul CSM-ului, Lucian Munteanu, subliniază că, în ultimii trei ani, SC Damila SA a investit bani la baza sportivă, deși stadionul este propietatea primăriei. „Când ne-am mutat noi în Zăvoi era totul jalnic! Am schimbat totul în grupuri sanitare, am pus la punct sala de conferințe, cantina și sala de mese, care au fost utilate complet. Noi am cheltuit circa două miliarde de lei vechi, se stabilise să ni se deconteze banii investiți acolo, dar, ulterior, nu s-a mai întâmplat acest lucru. Primăria este propietarul bazei din Zăvoi, prin contractul de asociere, noi aveam datoria să întreținem, nu să modernizăm, nici nu aveam voie. La un moment dat, primăria a aprobat un contract pentru hidroizolație, s-au făcut lucrări, dar cred că nu au fost bine efectuate, pentru că în timp scurt, apa a început din nou să se infiltreze. Deocamdată, grupele noastre de copii s-au mutat la terenul de la Oltchim, vom vedea apoi unde își vor desfășura activitatea”, a spus Munteanu.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 01 Feb. 2017, 11:02 Diverse
Pe aceeași temă