Moldovan: „Trebuie să descopăr caracterele jucătorilor”. Cum comentează contracandidații instalarea fostului antrenor al Rapidului pe banca reprezentativei de tineret

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 05 Jul. 2014, 18:30 Actualizat: 05 Jul. 2014, 18:30 Diverse
Moldovan: „Trebuie să descopăr caracterele jucătorilor”.  Cum comentează contracandidații instalarea fostului antrenor al Rapidului pe banca reprezentativei de tineret

Viorel Moldovan a fost instalat ca selecționer al echipei de tineret. Contracandidații au reacționat diferit, de la Ionuț Badea – care nu se arată deranjat – la Ionuț Chirilă, care-l persiflează pe fostul internațional.

În cadrul unei conferințe susținute vineri dimineață de către Răzvan Burleanu, președintele FRF, a fost prezentat noul selecționer al naționalei de tineret. Viorel Moldovan a fost ales în urma campaniei „4 the Future” iar comisia care a analizat CV-urile candidaților a fost condusă de Anghel Iordănescu, tehnicianul care a stat pe banca tehnică a reprezentativei mari în timpul Generației de Aur. 

Generalul a motivat alegerea lui Moldovan: „Am luat în calcul capacitatea profesională, competența, cunoștințele psihologice și pedagogice, să aibă o personalitate puternică. Va lucra cu mulți jucători tineri și va asigura viitorul echipei naționalei. Este antrenorul care a întrunit toate criteriile”.

„Tot timpul am spus că domnul Iordănescu este un om de la care ai foarte multe de învățat, sunt convins că vom avea o colaborare foarte bună, cum am avut și ca jucător sub bagheta dânsului. Eu sunt un adept al dialogului, al comunicării, al schimbului de idei. Fără aceste lucruri nu vom putea progresa”, a spus și Viorel Moldovan pentru frf.ro.

Fostul tehnician de la Rapid și-a expus și planurile pentru viitorul apropiat: „Va trebui să caut în permanență jucători, să-i monitorizez și să analizez foarte bine toate aceste date. Mă voi deplasa prin țară, voi avea discuții particulare cu jucătorii care pot fi convocați la echipa națională. Am nevoie să descopăr caracterele jucătorilor, să știu cât de motivați sunt și ce își doresc. Cine vine la lot, va trebui să facă totul cu sufletul, să fie mândru când i se cântă imnul. Pentru unii sunt doar vorbe, dar eu țin foarte mult la aceste lucruri”


Fără îndoială voi avea discuții cu Stelea. Am colaborat foarte bine și când era el selecționer și mă voi consulta cu el, îl voi ruga să mă pună în temă cu anumite fișe ale jucătorilor
Viorel Moldovan, selecționer al naționalei de tineret


În cursa finală pentru postul de selecționer al echipei de tineret a mai fost, printre alții, și Ionuț Badea (38 de ani), fost jucător la Dinamo și antrenor cu experiență în Liga 1. Fostul mijlocaș a pregătit, printre alte echipe, Universitatea Cluj, FC Brașov și Oțelul Galați. Contactat de ProSport, acesta afirmă că nu este afectat de faptul că nu a fost cel ales să se ocupe de soarta echipei de tineret: „Eu nu am nicio nemulțumire și nu simt că am fost nedreptățit de alegerea comisiei. Membrii acesteia cunosc detaliile care au făcut diferența între mine și Viorel”.

„E o onoare că am fost în atenția lui Anghel Iordănescu”

Din zecile de persoane care și-au depus CV-ul pentru postul de selecționer la tineret, 15 au intrat în a doua fază a selecției, dar doar cinci au fost alese pentru ultima etapă: Viorel Moldovan, Ionuț Badea, Ionuț Chirilă, Ionel Ganea și Dumitru Dumitriu. „Nu sunt dezamăgit că a fost numit Viorel. Mă bucur că am ajuns să fiu în atenția selecționatei Under 21 și că am fost subiectul unei discuții care să vizeze un post de antrenor al echipei naționale. Este o onoare că am fost în atenția unei comisii din care fac parte Anghel Iordănescu, Zoltan Kovacs și Aurel Țicleanu. Îi urez succes lui Viorel Moldovan”, a spus Badea.

Dacă Badea a fost diplomat, un alt contracandidat pentru postul de la Under 21 a fost mult mai vehement. Ionuț Chirilă, fostul tehnician de la Chiajna, spune că „dacă era cineva în măsură să antreneze tineretul, eu nu aveam contracandidat”. Chirilă are și o variantă proprie pentru interviul la care a fost pentru ocuparea acestui post. „Eram cu treabă pe la FRF și m-au invitat, așa, la o discuție. Chiar dacă mi se propunea acest post, îl refuzam”a spus Chirilă la DolceSport, care a precizat că, spre deosebire de ceilalți candidați, „eu sunt deja la alt nivel, nu mai antrenez echipe de tineret”.

Articol scris de Cătălin RUSU
Foto: FRF
 

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 05 Jul. 2014, 18:30 Actualizat: 05 Jul. 2014, 18:30 Diverse
Pe aceeași temă