Medrea cere sprijinul autorităților locale pentru finanțarea Centrului de copii și juniori din Zăvoi

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 11 Jul. 2014, 14:24 Diverse
Medrea cere sprijinul autorităților locale** pentru finanțarea Centrului de copii și juniori din Zăvoi

Conducerea clubului CSM Râmnicu Vâlcea face un apel la autoritățile locale să o sprijine cu cheltuielile de la Centrul de copii și juniori, care însumează circa 50 mii euro anual.

După transferul răsunător al lui Laurențiu Brănescu la Juventus Torino, Centrul de copii și juniori al clubului CSM Râmnicu Vâlcea nu a mai scos niciun jucător de valoare, care să facă pasul măcar la prima echipă. Centrul din Zăvoi are angajați șase antrenori, care au sub supraveghere circa 300 de copii și juniori.

Președintele grupării din Zăvoi, Bogdan Medrea, anunță că sponsorul principal, SC Damila SA, care cheltuiește sume importante la prima echipă, nu mai are fonduri și pentru centrul de copii și juniori și cere sprijinul autorităților locale. „Ne-am dori ca autoritățile locale să se implice și să ne ajute la Centrul de copii și juniori, unde situația este dificilă. Dacă nu vom primi sprijin financiar, vom fi nevoiți să trimitem antrenorii în concediu fără plată, pe perioada în care nu sunt competiții. Am făcut un calcul, un buget estimativ pe care îl vom înainta Primăriei, se cheltuie circa 2, 5 miliarde de lei vechi anual la Centru, aici incluzând competiții, deplasări, arbitraje, asistență medicală, transport, deplasări la turnee finale, echipamente, indemnizație la jucători și medicamentație. Centrul poate chiar fi preluat în întregime de Consiliul Județean sau de Primărie și să fie administrat de aceste instituții. Am depus cereri la Consiliu și Primărie, dar răspunsul a fost negativ, ni s-a spus că nu sunt fonduri. Juniorii sunt schimbul de mâine al echipei, important este să ne creștem juniorii locali pe bani puțini, nu să facem transferuri pe bani mulți din alte părți, dar pentru a realiza acest lucru, trebuie să le oferim copiilor un minim de condiții” a spus președintele CSM-ului, Bogdan Medrea.

Șeful centrului de copii și juniori, fostul atacant al Chimiei, Gabi Mangalagiu, subliniază că, pe lângă juniorii care ajung să facă performanță, important este faptul că se formează copii sănătoși. „Centrul de Copii și juniori este doar al copiilor din Râmnicu Vâlcea, nu al unei persoane anume. Important este faptul că, din 25-30 de copii de la o grupă, 2-3 să facă pasul spre performanță și să joace la Liga a II-a sau chiar Liga I, dar la fel de important este și că ceilalți 300 de copii devin sănătoși, pentru acest oraș. Părerea mea este că acest lucru este foarte important, este deasupra politicului. Cei care conduc acest oraș, Consiliul Județean și Primăria trebuie să ajute acești copii, pentru că acesta este Centrul Vâlcii. Sunt mulți copii de calitate în Zăvoi, dacă vor fi condiții minimale pentru performanță, putem face ceva bun” a afirmat și Gabi Mangalagiu.

Consiliul Județean Vâlcea nu sprijină cu nimic sportul, în timp ce Primăria contribuie cu sume mici la echipa de handbal HCM Râmnicu Vâlcea și echipa de fotbal CSM Râmnicu Vâlcea.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 11 Jul. 2014, 14:24 Diverse
Pe aceeași temă