Mateiu are gânduri mari cu CSU: „Îmi doream de mult să joc la Craiova”

Marius ANGHEL 27 May. 2014, 16:50 Diverse

Aflat în cantonamentul naționalei mari, urmând să participe la turneul de pregătire din Elveția sub comanda lui Victor Pițurcă, Alexandru Mateiu a vorbit cu GdS despre venirea la Craiova, el semnând cu CS Universitatea încă din iarnă, pe când evolua la FC Brașov, grupare cu care a încheiat socotelile odată cu ultimul fluier din Liga I.

– Tocmai ți-ai început contractul cu CSU, aștepți promovarea sportivă?
– Aștept cu sufletul la gură acest lucru. Am urmărit fiecare partidă de până acum și abia aștept să văd meciul de miercuri (mâine – n.r.), cu ASA Târgu Mureș. E un joc foarte important și trebuie să-l câștige.

– Ai mai avut oferte și din altă parte? Când începi efectiv treaba în Bănie?
– Din câte știu eu, nu. A fost prima ofertă și am acceptat-o cu mare drag, pentru că știu că la Craiova lumea iubește fotbalul și se vrea performanță. La Craiova vin pe 16 iunie, până atunci sper să fac o treabă bună aici, la națională.

– Ai luat referințe despre CSU, înainte de a semna contractul?
– Am întrebat și eu în stânga, în dreapta, și am înțeles că este seriozitate, stabilitate din toate punctele de vedere, și că se vrea performanță, iar pentru mine asta a fost de ajuns.

– Ai simpatizat cu Craiova dinainte de a primi oferta?
De mult timp mi-a plăcut Craiova, atmosfera de pe stadion m-a făcut să țin cu această echipă. Îmi doream de mult să joc la Craiova, pentru că este un oraș în care fotbalul este foarte iubit, lumea este pătimașă. Abia aștept primul meci din Liga I, cred că o să fie o atmosferă extraordinară.

– Suporterii au contribuit și ei la luarea deciziei de a veni în Bănie?
– Da, normal. Știu cum e la Craiova și am acceptat și din acest punct de vedere. Știu că s-a jucat de multe ori cu 35.000 de spectatori și mi s-a părut un lucru extraordinar. Mi-ar plăcea să joc și eu într-un astfel de joc din Liga I. Când ai o așa susținere din tribune, nu mai contează numele adversarului, trebuie să câștigi acel joc. Dacă noi vom avea un parcurs bun și lumea vede că ne dăm viața pe teren, este normal să avem un public numeros. Acest lucru depinde numai de noi.

Vrea victoria cu ASA Târgu Mureș

– Ai avut emoții legate de licențiere?
– Nu, am avut încredere tot timpul că putem promova. Mi-au spus oamenii din conducere că totul este bine, că au un dosar „beton” și n-am avut emoții. Sper să câștige meciurile de pe teren și să promoveze cât mai repede.

– Cunoșteai vreun component din lotul CSU înainte să semnezi?
– Îi știu doar după nume, însă abia aștept să fac cunoștință cu băieții, pentru că am auzit lucruri frumoase despre ei. Acum l-am cunoscut pe Bogdan (Vătăjelu – n.r.), care este un băiat extraordinar și un jucător de mare viitor.

– V-ați cunoscut printr-o conjunctură frumoasă, faceți parte din lotul național…
– Este un lucru foarte bun că domnul Victor Pițurcă, dar și cei de la CSU și-au îndreptat privirile către jucătorii tineri. Sper să nu se oprească aici, pentru că, ați văzut, toate echipele mari s-au format în timp, mizând pe tinerii valoroși.

– Vine un meci foarte greu cu ASA, consideri că o victorie ar încheia socotelile promovării?
– Nu știu dacă s-ar încheia, dar o victorie ar simplifica mult situația. 80% sunt promovați, dar mai sunt trei jocuri și trebuie să le câștige pe toate trei dacă se poate. Așa ar fi cel mai bine.

– Care ar fi, în opinia ta, echipele care se vor clasa pe primele două locuri?
– Eu cred că noi vom fi pe primul loc și pe doi Târgu Mureș.

– Ce îți dorești să realizezi cu CSU?
– Eu am gânduri mari, vă dați seama. Am văzut că este seriozitate, stabilitate și, mai ales, că se dorește performanță. Ar fi ceva nemaipomenit să jucăm în cupele europene încă din sezonul următor.

– Cum vezi viitoarea campanie de calificare? Crezi că te poți număra printre cei care vor lupta în preliminarii?
– Cred că pot ajuta. Sper să joc bine la CSU, pentru că, dacă o fac, sigur voi fi chemat în continuare la națională. De mine depinde totul.

Alexandru Mateiu
– data și locul nașterii: 10 decembrie 1989, Brașov;
– înălțime – 1,75 cm, greutate – 65 kg;
– a făcut junioratul la FC Brașov și a debutat în Liga I pe 16.03.2010, în partida FC Brașov – Internațional Curtea de Argeș 1-2;
– a jucat în 55 de partide în Liga I și a marcat cinci goluri, iar în Liga a II-a a evoluat în două jocuri;
– CSU Craiova ar fi plătit clubului FC Brașov 500.000 de euro pentru Mateiu și ar ceda 35% dintr-un eventual transfer. Mijlocașul a semnat un contract valabil pe trei sezoane.

Sursa: Gazeta de Sud

Foto: Alexandru HOJDA

Marius ANGHEL 27 May. 2014, 16:50 Diverse
Pe aceeași temă