Marius Șumudică, amintiri din primele zile ca jucător la Rapid: „Căpitanul avea BMW și eu îmi lăsam Dacia sub Podul Grant.” Cine l-a luat sub „aripă”

Marius ANGHEL 23 Mar. 2020, 13:45 Diverse
Marius Șumudică, amintiri din primele zile ca jucător la Rapid:**

Marius Șumudică (49 de ani), actualul antrenor al echipei turce Gazișehir Gaziantep, a rememorat în cadrul emisiunii ProSport LIVE primele momente petrecute ca jucător la Rapid, club pentru care a evoluat în trei perioade diferite, 1996-1997, 1997 – 1999 și 2001-2002, în aproximativ 100 de meciuri, în care a înscris 35 de goluri.

Fost atacant, Șumi-Gol și-a amintit că nu s-a simțit bine la Rapid chiar de la început. Acesta a povestit unde își parca Dacia de rușine că ceilalți coechipieri aveau mașini mult mai scumpe.

„Mă simțeam foarte stingher. Veneam de la Sportul, unde eram unul dintre cei mai șmecheri din vestiar, nu aveam niciun fel de problemă, eram golgheterul echipei. Când am ajuns la Rapid și când vedeam că Iulian Chiriță, căpitanul Rapidului pe vremea aia, avea un BMW, îmi lăsam Dacia sub Podul Grant. Mi-a fost rușine să vin, am lăsat mașina și am luat-o pe jos până la Giulești. Chiriță m-a luat sub aripa lui. Ninel îmi zicea și în vestiar spunea «Âsta e omul meu. Nu vă atingeți de el». A văzut că sunt mai șmecheraș, mai golănaș așa, la fel ca el”, a povestit Marius Șumudică, la ProSport LIVE.

Ulterior, Marius Șumudică a avut și el un „copil” în vestiarul Rapidului. A trecut foarte repede de la tonul vesel la cel trist, amintindu-și de moartea tragică a lui Mario Bugeanu, la doar 24 de ani.

„Bugeanu era ca băiatul meu. Dumnezeu să îl ierte. Un băiat extraordinar, care s-a stins într-un accident teribil. A lăsat mașina pornită în garaj și s-a intoxicat cu dioxid de carbon. Am fost la înmormântare atunci, țin minte că am fost devastat. A fost unul dintre preferații mei, țineam foarte mult la el”, a spus antrenorul, cu tristețe în voce.

După ce a renunțat la cariera de fotbalist, în 2005, ultima sa echipă fiind Gloria Bistrița, Marius Șumudică și-a început cariera de antrenor chiar la Rapid. Mai întâi a fost secund la prima echipă, apoi a fost principalul „satelitului”. După aceea a antrenat echipele Rocar, AS Bodu, Inter Gaz București, Progresul București, Astra, Farul, Gloria Bistrița, Rapid, FC Brașov, FC Vaslui, „U” Cluj, Al Shaab, Concordia Chiajna, Kayserispor, Al Shabab și Gazișehir Gaziantep.

CITEȘTE și:

Șumudică îi sare în sprijin lui Daniel Pancu și dă de pământ cu șefii Rapidului. „Cine sunteți mă, voi, care conduceți acum? El a făcut istorie. N-aș renunța la niciun leuț”

Marius Șumudică, despre posibila demitere de la Gaziantep: „Nu știu de ce ar vrea să scape de mine, probabil că sunt incomod”

Cum a făcut rost Marius Șumudică de avionul privat: „M-am simțit ca în sufragerie”

Marius ANGHEL 23 Mar. 2020, 13:45 Diverse
Pe aceeași temă