Marius Șumudică, discurs țintă după eșecul Rapidului cu ”FC U” Craiova: ”A fost o dezamăgire totală. Bravo lui Trică, un antrenor viu care trăiește jocul. Ceea ce nu am văzut, din păcate, la Iosif”. Recomandă conducerii 15 transferuri

Andrei PASCU 20 Apr. 2021, 14:41 Liga 2

Marius Șumudică a urmărit partida dintre ”FC U” Craiova și Rapid, scor 1-0, și și-a exprimat nemulțumirile cu privire la jocul echipei pe care a antrenat-o. A fost dezamăgit total de evoluția giuleștenilor, care au ratat șansa să rămână, cel puțin, la egalitate de puncte cu U Craiova 1948 SA.

Marius Șumudică nu se aștepta ca jucătorii să facă un meci atât de slab, în contextul în care Rapid venea după cinci victorii la rând. Nu a văzut determinare, dăruire din partea lor, sesizând o echipă destul de slabă, care nu a avut șansă în fața adversarilor nici cu omul în plus de care a dispus timp de peste 30 de minute.

Marius Șumudică: ”Rapid a fost modestă, fără acțiune periculoasă” 

Doi jucători a remacat Șumudică în partida de pe ”Ion Oblemenco”, amândoi din tabăra gazdelor. Pe atacantul Compagno, care a și marcat singurul gol al meciului, și pe căpitanul Albu, al cărui discurs de la final l-a lăudat.

Am suferit, să fiu sincer. Rapid a fost modestă, fără acțiune periculoasă. Craiova a fost matură pentru nivelul Ligii 2. Bine așezată în teren, cu experiență. Mi-a plăcut vârful de atac care a și marcat. Ai nevoie de astfel de oameni când ești în inferioritate. Știa foarte bine să țină de balon, un jucător care dădea timp de respiro celorlalți.

Rapid a fost o dezamăgire totală. Ok, nu e pierdut nimic, e meciul următor cu Mioveni, după care cu Csikszereda, amândouă acasă, iar dacă va face șase puncte în mare proporție va promova direct. Azi m-a dezamăgit reacția jucătorilor. Craiova și-a dorit mai mult, mult mai agresivă a fost. Chiar aroganța, să zic așa, a căpitanului după joc mi-a plăcut.

S-a dovedit că, nefiind un băiat care să aibă vorbele la el, își dorește foarte mult. A spus de multe ori că ei sunt Universitatea Craiova, se vede că sunt îndoctrinați, se vede că sunt niște jucători cărora li se spune acest lucru, cărora li se cere să revină în Liga 1.

Au acest țel, își doresc asta și au demonstrat până la ultima picătură de energie și bravo lor”, a spus Marius Șumudică la DigiSport.

Laude pentru Trică, critici pentru Iosif 

Șumudică a făcut o analiză a antrenorilor. L-a lăudat pe Eugen Trică și în același timp l-a criticat pe Mihai Iosif:

Bravo lui Trică, un antrenor viu care trăiește jocul. Ceea ce nu am văzut, din păcate, la Miță Iosif, cu tot respectul pentru el. E rapidist, dar dacă nu transmiți… cum e antrenorul e și echipa. Sunt antrenori care sunt foarte liniștiți pe bancă dar știu ceea ce conduc, iar în momentul în care ai niște jucători care nu au lider, ceea ce Rapid nu are acum, antrenorul trebuie să fie mai agresiv pe bancă. Să transmită anumite idei de joc. N-am văzut nimic la Rapid, nici când era în superioritate numerică.

În loc să scoată jocul spre margine, nu au făcut-o. L-am văzut pe Drăghiceanu, un jucător de picior stâng în partea dreaptă, care a pierdut de trei, patru ori posesia similar. Acolo era nevoie de un picior drept, care să desfacă jocul la margine, după care să vină cu centrări. El a fost invers și era ușor de rezolvat faza.

Astea sunt probleme de ordin tactic, pe care Miță le va regla, iar în următoarele jocuri nu va mai avea probleme”.

Marius Șumudică avertizează Rapid și pune conducerea în gardă: ”Dacă se va promova, e nevoie de cel puțin 15 jucători”

Eșecul Rapidului cu ”FC U” Craiova a fost văzut cu părere de rău de Șumudică și din perspectiva jocului, nu numai a înfrângerii în sine. Antrenorul se teme de faptul că, în acest ritm, fosta sa echipă poate avea mult de suferit, iar speranțele anterioare confruntării cu oltenii s-au transformat într-un ușor pesimism.

Mi-e frică de următoarele jocuri, din cauza lipsei de agresivitate și o blazare a jucătorilor. Nu ai voie să joci în halul ăsta în fața unei contracandidate. Ori nu poți din punct de vedere fizic, pentru că adversarii au fost mult peste ei. La Rapid nu am văzut nici agresivitate, nici dorință, ceea ce am văzut la Craiova. Practic, Rapid a fost o echipă normală de Liga 2, cu tot respectul.

Am așteptat meciul ăsta cu nerăbdare, o victorie rezolva promovarea în proporție de 80 la sută, 90 la sută. Craiova nu era o echipă pe care nu o poți cel puțin egala. Dacă nu abuzai de baloanele lungi, puteai scoate un egal.

Eu am spus-o de două luni și o spun și acum. I-am spus-o și lui Daniel Niculae. Dacă Rapid va promova, părerea mea e că e nevoie de cel puțin 15 jucători dacă se vrea menținerea în Liga 1 în primul an”, a completat Marius Șumudică.

Entuziasmul dus la cote înalte la Rapid, pare că a fost redus semnificativ după numai un eșec. Dacă în cadrul echipei încrederea era una mare la primele două locuri din Liga 2, după eșecul de la Craiova spiritele s-au mai calmat

Rapid e chiar pe locul 2 în play-off, cu 42 de puncte, la un punct peste următoarea clasată, CS Mioveni. Cele două vor juca meci direct în runda a 5-a.

Foto: Remus Badea și Cătălin Ciupureanu / Sport Pictures

 

 

 

 

Andrei PASCU 20 Apr. 2021, 14:41 Liga 2
Pe aceeași temă