A fost ședință la Rapid după eșecul cu Csikszereda. VIDEO | Victor Angelescu, despre cât mai are asigurat postul Nicolae Grigore, venirea lui Marius Șumudică și milioanele de euro investite în club în ultimii doi ani

Marius ANGHEL 10 Mar. 2021, 12:58 Liga 2

Rapid trece din nou, în acest sezon, printr-o situație de criză. După primele trei meciuri desfășurate în 2021, echipa a acumulat doar două puncte, astfel că de pe locul 3, la egalitate cu locul 2 (Viitorul Pandurii), cum a fost în pauza de iarnă, acum a căzut pe poziția a 8-a, la egalitate cu formațiile de pe locurile 6 și 7, Petrolul și CS Mioveni.

Eșecul din weekendul trecut, 1-3 la Buftea cu FK Csikszereda, a produs deranj în mijlocul echipei giuleștene. Cu doar trei etape rămase de disputat din sezonul regular, Rapid riscă să piardă accederea în play-off, ceea ce ar însemna ratarea promovării în Liga 1 pentru al doilea an consecutiv.

Victor Angelescu: ”După o serie foarte bună, nu știu exact ce se întâmplă și intrăm tot timpul într-o vrie”

După înfrângerea cu ciucanii, la Rapid a fost ședință, la care a participat inclusiv liderul galeriei. Principal acționar al clubului, Victor Angelescu, speră ca rezultatele discuțiilor să se vadă din următoarea etapă.

”Noi zicem că a fost o ședință constructivă, dar o să vedem meciul viitor cât de mult a fost.

Jucătorii trebuie să îți dorească mult mai mult, să-și dea seama unde joacă, la ce club și să respecte culorile, să alerge de trei ori mai mult decât adversarii. Asta înseamnă Rapidul, dar, din păcate, ați văzut cum au jucat în ultimele meciuri, fără dăruire, fără viață, cu frică.

Nu e ușor să joci la Rapid, asta știe oricine. Dar de asta au fost selectați, pentru că noi avem încredere că ei sunt niște jucători care pot să facă față presiunii. Din păcate, de foarte multe ori, după o serie foarte bună, nu știu exact ce se întâmplă și intrăm tot timpul într-o vrie. Am început de pe locul 3, mă rog, 2, ținând cont că aveam meciul direct în fața celor de la Viitorul Pandurii, și acum suntem pe 7, după trei etape (n.r. – locul 7 în momentul discuției. Ulterior, după meciul U Craiova 1948 SA – CS Mioveni, echipa a căzut pe 8). Dar tot ei trebuie să o scoată la capăt”, a spus Victor Angelescu la ProSport LIVE.

Angelescu dezvăluie sumele investide în Rapid: ”2,7 milioane anul trecut și 2 milioane și ceva anul ăsta, la Liga a 2-a”

Întrebat dacă nu cumva și tactica de a aduce jucători liberi de contract, fără sumă de transfer, nu este una greșită, astfel neachiziționându-se fotbaliști cu o anume cotă, Angelescu spune că astfel de obicei se practică și în Liga 1, nu doar la Liga 2. Puține sunt echipele care cumpără pe bani, crede finanțatorul clubului giuleștean.

Angelescu a dezvăluit ce sume de bani s-au investit în ultimele două sezoane.

”Cred că ultimul jucător pe care am plătit sumă de transfer este Vali Alexandru, de la Buzău, asta încercam să mă gândesc. În iarna aceasta nu s-a plătit niciun ban pe jucători, au venit liberi. Nu este sigur niciunul dintre motive. Ați văzut cine a promovat în ultimii ani? Au dat zero lei pe transferuri. Nu știu în momentul ăsta, la Liga a 2-a, nici măcar Petrolul, pe cineva care plătește bani. Nu știu cine la Liga 1 plătește bani. Mai puțin FCSB, Craiova, CFR Cluj și, nu știu cine, cam atât. Depinde ce înseamnă să plătești bani pe jucători. Ne referim la sumă de transfer, dar, după cum știți, sunt impresari, sunt jucători plătiți și li se dă o anumită sumă de bani ca să vină. Tot sumă de transfer este și asta. La noi în campionat, să fim serioși, jucătorii nu se transferă pe bani. Nu asta e problema la Rapid.

Credeți că trebuie să investim mai mult decât am investit? Nu știu, 2,7 milioane (n.r. – se referă la milioane de euro) anul trecut și 2 milioane și ceva anul ăsta, la Liga a 2-a. În iarnă, toată lumea a zis că am făcut cea mai bună campanie de transferuri. A venit Ioniță, a venit Ursu, a venit Bogdan Barbu. Toți sunt jucători care au jucat în Liga 1, au promovat. Zinic, de la CFR Cluj. Normal că sunt dezamăgit, atâta timp cât sunt pe locul 7 sunt dezamăgit, dar nu s-a terminat sezonul. Trebuie să o scoată la capăt, să intrăm în play-off și să promovăm. Dacă vom face asta, totul se va uita”, a declarat Angelescu.

Trei meciuri grele pentru Rapid în finalul sezonului regular

În sezonul regular, Rapid mai are de jucat cu Unirea Slobozia (deplasare, 14 martie, ora 13:45), Dunărea Călărași (acasă) și Metaloglobus (deplasare). Cel puțin jocurile cu ultimii doi adversari vor fi infernale, contra unor adversari care luptă la rândul pentru play-off.

Victor Angelescu nu știe dacă se poate schimba ceva înaintea acestor ultime jocuri, însă speră în ”întoarcerea roții”.

”Și înainte mergea foarte bine și în câteva zile s-a schimbat și n-a mers. Deci, cred că se poate și invers”, a spus Angelescu.

Nicolae Grigore are asigurat postul de antrenor cel puțin încă trei meciuri. Marius Șumudică nu e de Rapid în Liga 2

Cel puțin la aceste trei meciuri, Nicolae Grigore are postul de antrenor asigurat. Despre o eventuală venire a lui Marius Șumudică nu se pune probleme, mai ales cât echipa este în Liga 2. Poate doar să vină la antrenamente și să ofere sfaturi.

”Sigur rămâne Grig până la terminarea acestui campionat, sau tur, sau cum vreți să-l numiți.

(n.r. – întrebat dacă e adevărată oferta de 20 de mii de euro salariu și 150 de mii de euro primă pentru promovare făcută lui Șumudică) Nu este reală. A declarat domnul Șumudică, am văzut în ziar, că nu este real. Și nu are cum să vină Marius Șumudică la Rapid, la Liga a 2-a. Dacă suntem la Liga 1, probabil că vorbim altfel. El are o anumită cotă, e căutat de anumite cluburi. Cred că e foarte greu să-l convingem noi să vină la Liga a 2-a. Am vorbit, au vorbit și suporterii, au vorbit și antrenorii și înțeleg că urmează să se vadă și să încerce să îi ajute cu un sfat și cu ce ar trebui făcut”, a mai declarat Victor Angelescu la ProSport LIVE.

Marius ANGHEL 10 Mar. 2021, 12:58 Liga 2
Pe aceeași temă