Marin Nicolae este dezamăgit de dispariția CSM-ului. „Zăvoiul este amfiteatrul fotbalului vâlcean. Trebuie să se găsească soluții să avem o echipă”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 13 Apr. 2017, 14:21 Diverse
Marin Nicolae este dezamăgit de dispariția CSM-ului.**

Marin Nicolae, fostul atacant al Chimiei, este afectat de faptul că orașul Râmnicu Vâlcea a rămas fără nicio echipă de fotbal, fapt cu care nu s-a mai întâlnit în ultimii 30 de ani. CSM s-a retras în iarnă din campionatul Ligii 2 după ce autoritățile locale au anunțat că nu mai finanțează clubul.

„Râmnicu Vâlcea a rămas fără fotbal, mă doar sufletul și nu îmi găsesc liniștea. În iarnă am fost să văd amicale la București, să urmăresc jucătorii vâlceni de la Snagov, merg la județ, merg să văd pe Șirineasa, pentru că nu am ce vedea în Zăvoi. Nu pot să înțeleg de ce nu găsesc soluții să avem o continuitate în Zăvoi, unde este amfiteatrul fotbalului vâlcean. Mă bucură ideea înființării de către Pprimărie a clubului SCM, dar aș vrea să ardă etapele mai repede, să găsim o modalitate să avem echipă de fotbal. Dacă nu, mai stăm cel puțin doi ani fără fotbal! De asemenea, este foarte important să fie modernizat stadionul Municipal”, a spus Marin Nicolae, fost conducător la Rarora Vâlcea.

Marin Nicolae speră să se găsească soluții ca Vâlcea să aibă fotbal din vară și să nu fie nevoit să aștepte eventuale promovări consecutive ale echipei finanțate de Consiliul Local. „Aș vrea să găsim soluții, să strângem oamenii de bine și să revitalizăm fotbalul. Eu nu sunt adeptul să începem cu echipă de la Liga a IV-a și să așteptăm 3-4 ani până promovezi la Liga a 2-a. Poate se pot găsi soluții cu jucătorii CSM-ului care sunt împrumutați, cu o asociere  cu primăria locală și să formăm o echipă de Liga a 3-a, cu un buget de bun simț, ca să ardem etapele. Lângă primărie pot veni și sponsori importanți. Cum se fac eforturi pentru revitalizarea handbalului, așa ar trebui să facem și pentru fotbal, pentru că sportul rege atrage cei mai mulți spectatori. Este păcat pentru această zonă să nu aibă echipă măcar la Liga a 2-a”, a mai spus Niculae.

Steaua, Dinamo, Argeș, Craiova și Rapid, invitate la o competiție atractivă de old boys

În caliatate de președinte onorific, Marin Nicolae este implicat recent la Asociația Sportivă fair-play Vâlcea și alături de președintele Dragoș Muscalu și vicepreședintele Marcel Carabageac organizează competiții de minifotbal pentru amatori. „Această Asociație sportivă își propune să lupte contra violenței verbale și fizice în sport și toate competițiile organizate de noi vor avea acest motto. Am văzut atâtea lucruri negative în fotbalul județean și nu putem sta nepăsători, sper să contribuim la scăderea acestor derapaje, vrem să vedem respect față de adversari și arbitri”, declară Marin Nicolae.

La finalul lunii iulie, Zăvoiul va găzdui o inedită cometiție de old boys, la care sunt invitate echipe de rezonanță din fotbal. „Prima noastră competiție este Cupa Primăriilor, la care participă echipe de  județ. Vom organiza și un turneu de old boys de Zilele Imnului, perioada 28-30 iulie, suntem în discuții avansate cu Steaua, Dinamo, Rapid, FC Argeș, Craiova, la care se adaugă Chimia Râmnicu Vâlcea. Acest turneu se va desfășura pe terenul mare din Zăvoi, iar paralel, pe sintetic va fi faza finală la Cupa Primăriilor la minifotbal” a anunțat Marin Nicolae.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 13 Apr. 2017, 14:21 Diverse
Pe aceeași temă