La Satu Mare se deschide o școală de fotbal cu numele lui Daniel Prodan

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 26 Sep. 2017, 13:43 Diverse

La finalul acestei luni, la Satu Mare, se va înființa o școală de fotbal care va purta numele fostului internațional român Daniel Prodan. La aproape un an de la decesul componentului Generației de Aur, fratele său, Ciprian Prodan, și el fost fotbalist în Liga 1, va crea această școală din dorința de a promova sportul în rândul copiilor. În acest proiect care își va avea startul joi, 28 septembrie, sunt implicați alți doi foști jucători, Tiberiu Csik și Paul Levente.

Școala de fotbal „Daniel Prodan” își va desfășura activitatea la baza sportivă Rania din Satu Mare, complex amenajat la inițiativa și din fondurile lui Didi Prodan, în urmă cu aproape zece ani. Pentru început, școala va grupe de copii născuți în anii 2008, 2009, 2010 și 2011. De pregătirea micuților se vor ocupa Ciprian Prodan, Tiberiu Csik și Paul Levente. Prima acțiune de înscrieri va viza copiii din județul Satu Mare și se va petrece joi, 28 septembrie, începând cu ora 17:00, la vila „Rania” din orașul Satu Mare.

În orașul Satu Mare, principalul stadion, cel pe care își desfășoară meciurile din Liga 2 Olimpia, poartă, de asemenea, numele lui Daniel Prodan.

Fostul fundaș al echipelor Olimpia, Steaua, Atletico Madrid, Glasgow Rangers, Rocar, FC Național, Messina și fost component al naționalei României a încetat din viață anul trecut, pe 16 noiembrie, în urma unui atac de cord. În acest an, pe 23 martie, ar fi împlinit 45 de ani.

Fratele lui Daniel Prodan, Ciprian, inițiatorul acestui proiect, a evoluat pentru echipele Olimpia Satu Mare, FCM Târgu Mureș, Universitatea Cluj, Poli Timișoara, FC Brașov, Gaz Metan Mediaș și Victoria Brănești. Colaboratorii săi sunt Tiberiu Csik, fost fundaș la Steaua și coleg cu Didi Prodan, dar și fost jucător la Olimpia Satu Mare, Poli Timișoara, Jiu Petroșani, Ujpest, Rocar sau Kaposvari, cât și Paul Levente, fost mijlocaș la Olimpia sau U Cluj.


 

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 26 Sep. 2017, 13:43 Diverse
Pe aceeași temă