Jucătorii echipei ASU Poli se întorc la școală! Politehnica le vor face o vizită elevilor de la Școala Generală 13 și vor contribui și la o acțiune caritabilă

ASU Politehnica Timișoara își continuă și în acest sezon vizitele la școlile din oraș. Vineri, 29 septembrie, componenți ai echipei și staffului tehnic vor ajunge la Școala Generală nr. 13, de pe strada Musicescu, pentru o acțiune care implică și o latură caritabilă. Alb-violeții vor disputa un meci cu elevii școlii, iar în cadrul evenimentului se vor putea face donații pentru Cătălin. Este vorba despre un fost elev al școlii, acum în vârstă de 16 ani, diagnosticat în urmă cu un an cu o boală teribilă, cancer pulmonar.

Potrivit Drukeria, Cătălin a fost elevul Școlii Generale nr. 13 până în clasa a VI-a, când s-a mutat împreună cu părinții la Sânandrei. Problemele au început anul trecut, după ce a intrat la Colegiul Economic „F.S. Nitti”. A primit un diagnostic crunt, care i-a șocat deopotrivă familia, colegii și toți cunoscuții: cancer pulmonar, o formă extrem de rar întâlnită la un copil de 14 ani, în condițiile în care nu fusese deloc expus fumului de țigară. O situație cu atât mai complicată cu cât tratamentul specific prescris pentru Cătălin e aplicabil doar persoanelor adulte. Medicul care îl îngrijește la Cluj spune însă că s-ar încadra în acest tratament, prin prisma dezvoltării sale, iar singura soluție ar fi efectuarea acestuia într-o clinică particulară în Austria. Costul e unul foarte ridicat pentru posibilitățile familiei – 50.000 de euro.

Astfel, foștii săi profesori de la școala din zona Șagului și Consiliul Elevilor din Generală 13 s-au mobilizat pentru a strânge suma necesară de care are nevoie Cătălin. Vinerea trecută, elevii au organizat un târg în care au vândut cărți, jucării, ceasuri, tablouri, gablonțuri sau fotografii.

Politehnica Timișoara s-a alăturat la rândul ei inițiativei. Vineri, 29 septembrie, între orele 13:00 și 15:00, „Băieții în Ghete” vor încinge un meci cu elevii, pe terenul de fotbal din curtea Școlii Generale nr. 13, iar participanții vor putea face în continuare donații în contul lui Cătălin. De asemenea, copiii vor amenaja și un stand cu băuturi răcoritoare, dulciuri și gustări, încasările urmând a fi destinate aceluiași scop caritabil.

Donații se pot face în continuare și în contul deschis în bancă pentru Cătălin:
RO95BTRLRONCRT0246453801
Titular cont: MĂ‚NESCU COSTEL

Ca un amănunt interesant, de câțiva ani elevii Școlii Generale nr.13 din Timișoara poartă uniforme violete. De altfel, unul dintre actualii componenți ai Politehnicii, Adrian Poparadu, a învățat la această școală, el absolvind ciclul gimnazial în 2002.

Text și foto: Drukeria

Pe aceeași temă