Gloria are coșmaruri cu Moraes! Ucrainienii, amendați și suspendați din Europa, tot nu plătesc

Marius ANGHEL 08 Jan. 2014, 16:30 Diverse
Gloria are coșmaruri cu Moraes!** Ucrainienii, amendați și suspendați din Europa, tot nu plătesc

Transferul lui Moraes în Ucraina pare să fie cea mai mare țeapă din istoria clubului bistrițean. După mai bine de 2 ani și jumătate, Metalurg Donetsk nu a virat niciun cent în conturile Gloriei, deși se folosește la maximum de jucătorul brazilian. Junior Moraes a fost golgeterul echipei în sezonul trecut, cu 11 goluri în 23 de partide jucate, iar la jumătatea acestui campionat are deja 10 goluri marcate.

Gruparea bistrițeană a încercat multe soluții pentru a recupera măcar o parte din contractul de 1.200.000 de euro, însă până acum niciuna nu a dat roade.

Conducătorii Gloriei au fost de acord chiar și cu diminuarea sumei la 700.000 de euro, sumă stabilită în urma câștigării procesului de la TAS, dar ucrainienii nu s-au grăbit să o plătească nici pe aceasta, înaintând recurs.

Aflați în mare criză financiară, șefii Gloriei au luat legătura cu cei de la Metalurg și au încercat să negocieze o sumă și mai mică. Au bătut palma pe 500.000 de euro, ce urmau să fie plătiți în 3 tranșe: mai, iulie și august 2013. Ucrainienii au lăsat senzația că se vor ține de cuvânt și ambele grupări au înaintat un document prin care au renunțat la proces. Dar a trecut mai bine de o jumătate de an și bistrițenii n-au văzut niciun ban.

FIFA i-a amendat cu 80.000 de euro, iar UEFA nu-i lasă în cupele europene

Apoi, șefii Gloriei s-au folosit de o clauză din ultimul contract, cel de 500.000 de mii. Aceasta spune că dacă banii nu vor fi virați la timp, va intra pe rol decizia TAS, cea prin care se revine la suma de 700.000, iar ucrainienii nu mai au drept de recurs.

Deoarece conducătorii de la Metalurg nu au dat niciun semn de viață nici în urma acestui demers, FIFA i-a amendat cu 80.000 de euro, iar UEFA i-a suspendat pentru 3 ani din toate competițiile europene. Însă ucrainienii nu lasă senzația că le-ar păsa, fiindcă oricum se află la jumătatea clasamentului, fără pretenții la cupe.

„Dacă nu plătesc până la 31 ianuarie, urmează alte sancțiuni. Însă, din păcate, nici avocatul nostru din Elveția nu mai reușește să ia legătura cu ei și nici noi n-am mai dat de avocatul lor din Ucraina. Rămânem însă cu speranța că vom recupera în cele din urmă acești bani”, spune Vasile Urs, administratorul judiciar al Gloriei.

Sursa: Sportul bistrițean

Marius ANGHEL 08 Jan. 2014, 16:30 Diverse
Pe aceeași temă