Ganea și compania, ospăț pe cinste la Ivănești! Dunărea Călărași a sărbătorit încheiarea anului 2015 pe primul loc al Seriei I | VIDEO

Marius ANGHEL 07 Dec. 2015, 13:13 Diverse
  • Fotbaliștii Dunării Călărași au fost întâmpinați cu șorici și țuică fiartă la Ivănești, acolo unde au făcut banchetul de final de an. „Ganezul” a fost în centrul atenției.


Dunărea Călărași a terminat anul 2015 pe primul loc în Seria I a Ligii a 2-a, peste Rapid București ca golaveraj. Din postura de nou-promovată, trupa lui Ioan Ganea s-a clasat înaintea fostelor echipe venite din Liga 1. Pentru a sărbători reușita, întreg staff-ul Dunării a avut parte de un ospăț pe cinste la Ivănești (Hanul Fermierului), o locație selectă unde călărășenii au sărbătorit și promovarea în Liga a 2-a în vara acestui an. Acum, ca și atunci, fotbaliștii au demonstrat că știu foarte bine să se și distreze. La această petrecere au participat și elevii lui Marian Șotârcă, echipa de futsal a Dunării care activează în Liga 1.

Oficialii Dunării au fost și ei alături de echipă. Gazda complexului hotelier, deputatul călărășean Vasile Iliuță, a avut grijă ca petrecerea să fie una de top, pentru o echipă de number one. Consilierul local, Viorel Ivanciu, președintele clubului, Costică Ștefan și vicepreședintele C.J., Marian Dinulescu, președintele AJF Călărași, Dorinel Dincă, au fost și ei la petrecere, acolo unde și-a făcut apariția și primarul Municipiului Călărași, Dan Drăgulin. Personalitățile locale sunt de fapt și oamenii din spatele Dunării, cei care au contribuit enorm la performanța călărășenilor din acest an.

Ganea: „Am venit să fac performanță”

Tehnicianul Dunării, Ionel Ganea, i-a felicitat și el pe jucători la petrecerea de final de an și le-a promis călărășenilor că echipa va ajunge în Liga 1. „Am ajuns aici datorită unui lot foarte competitiv cu jucători talentați. Le mulțumesc lor și celor care ne sprijină în acest proiect. Un proiect la care trebuie să lucrăm în continuare în aceeași formulă. Îmi doresc să duc Dunărea, pentru prima dată în istoria ei, în Liga 1. Am venit aici să fac performanță”, a spus Ganea la banchet.

Iliuță: „Politicul nu-și are locul aici”

La petrecerea Dunării politica a fost exclusă. Membru UNPR, primarul Drăgulin a spus că sprijină formația lui Ganea alături de Marian Dinulescu și Viorel Ivanciu, ambii PNL. Pentru ca Dunărea să aibă parte de un cantonament centralizat în această iarnă, deputatul PNL Vasile Iliuță și-a dat acordul și sprijinul financiar în vederea stabilirii unui program de pregătire care va avea loc în Spania sau Turcia.

„Politicul nu-și are locul aici. Suntem oameni politici, dar trebuie să sprijinim sportul de performanță. Eu am fost mereu alături de Dunărea, mai ales după ce au promovat. Știu că sunt cheltuieli foarte mari. E și normal, dacă vrei performanță trebuie să scoți bani mulți din buzunar. Îi felicit și eu pe băieți pentru modul cum au gestionat acest sezon. Merită mult mai multă atenție din partea noastră”, a spus Vasile Iliuță, deputatul călărășean.

În momentul de față, clubul Dunărea are mici datorii la stat și, în perioada următoare, principalii finanțatori, Consiliul Județean și Primăria Călărași, trebuie să vină cu un aport considerabil, lucru confirmat și de vicepreședintele C.J., Marian Dinulescu.

Un discurs emoționant l-a avut Viorel Ivanciu, omul care are o mare parte din „vină” pentru faptul că Dunărea a ajuns la marea performanță. Ivanciu a preluat Dunărea într-un moment în care se afla la retrogradare din Liga a 3-a spre Liga a 4-a. Într-un timp foarte scurt, Ivanciu, alături de alți oameni de fotbal și sponsori valoroși, a pus bazele unei formații de top care a ajuns să facă cinste orașului. „Sunt foarte emoționat de faptul că mă aflu aici. Ați reușit să faceți o performanță unică pentru fotbalul călărășean. Sunt momente unice pentru noi. Vă mulțumesc și vă urez Sărbători Fericite și să ne vedem sănătoși pentru a continua împreună acest proiect”, a spus Ivanciu.

VEZI o GALERIE FOTO completă de la petrecere

La finalul anului 2015, după 18 etape scurse și 17 meciuri desfășurate, cu unul mai mult față de FC Rapid, Dunărea Călărași a terminat la egalitate de puncte cu echipa giuleșteană, 36, însă iernează pe primul loc, deoarece are un golaveraj mai bun, 29 față de 18.

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 07 Dec. 2015, 13:13 Diverse
Pe aceeași temă