Cluburile municipale vor să suspende contractele. Din Liga 2, SCM Gloria Buzău și CSM Reșița sunt în această situație. Reacțiile conducătorilor | EXCLUSIV

Cluburile municipale vor să suspende contractele.** Din Liga 2, SCM Gloria Buzău și CSM Reșița sunt în această situație. Reacțiile conducătorilor | EXCLUSIV

Primul club sportiv municipal care a decis suspendarea contractelor a fost CSM Craiova, pentru secția de handbal feminin, în baza Ordonanței Guvernului emisă pe timp ce stare de urgență. Astfel că sportivele vor câștiga în această perioadă doar 75 la sută din salariul mediu brut. Asta înseamnă că, după ce taxele vor fi scăzute, o sportivă va primi în mână undeva la 500 de euro (aproximativ 2400 lei), banii garantați de Guvernul României.

Vedetele de la CSM București și fotbaliștii de la Buzău și Reșița s-ar putea trezi cu salarii de 500 de euro

Forma de organizare a cluburilor sportive municipale permite această variantă, iar decizia pe care a luat-o CSM Craiova se va aplica, cel mai probabil, la toate cluburile sportive municipale și inclusiv fotbaliștii s-ar putea trezi cu salarii de 500 de euro. Sportivii nu pot intra în șomaj, dar li se pot suspenda contractele.

Cea mai mare lovitură ar fi pentru vedetele din handbal de la CSM București, acolo unde, în curând, vor fi restanțe de trei luni, iar jucătoarele ar putea deveni libere de contract.

În Liga 2 sunt două cluburi susținute de municipalitate, care s-ar putea „ajuta” de Odonanța Guvernului pentru a depăși această perioadă. SCM Gloria Buzău și CSM Reșița iau în calcul această variantă.

La Reșița se vor lua măsuri, la Buzău va fi o lună de analiză

La Reșița, președintele Cristian Bobar speră ca jucătorii echipei de fotbal să înțeleagă această situație. În această iarnă, trupa antrenată de Dorinel Munteanu a făcut achiziții precum Victoraș Astafei, Laurențiu Buș, Laurențiu Rus, Alberto Cobrea sau Andrei Dumitraș.

„Noi suntem organizați cum e SCM Gloria Buzău, de exemplu. Știu că Buzăul a și retras două secții. Avem și noi cinci secții și este clar că va trebui să luăm anumite măsuri. Vom vedea exact ce măsuri vom lua, după discuțiile cu Consiliul de Administrație, pentru că echipa din Liga Zimbrilor și echipa de fotbal costă. Sper ca jucătorii să înțeleagă”, a spus, pentru Liga2.ro, Cristian Bobar, președinte CSM Reșița.

Și cei de la Buzău s-au gândit la această variantă, dar spun că mai au și alte variante în lucru.

„Nu s-a luat o decizie. Nu este pusă sub ordinea de zi această decizie. Salariile aferente lunii februarie le-am achitat. Avem o perioadă de respiro acum și vrem să vedem ce facilități putem accesa. Nu văd cum ne-ar putea obliga. Acea ordonanță a venit ca o facilitate, nu ca o obligație. Tot discutăm și noi pe subiect. Sunt destul de neclare lucrurile. Noi avem 11 secții și încercăm să aplicăm o politică unitară pentru toți sportivii clubului. Deocamdată, nu avem această presiune a salariilor. Am discutat cu cei de la CSM Craiova, CSM Reșița și CSM București. Sunt încă multe întrebări de pus. N-aș vrea să iau o decizie pe care să o revoc ulterior”, a spus, pentru Liga2.ro, Cristian Ceaușel, președinte Consiliul Director SCM Gloria Buzău.

După 24 de etape desfășurate în Liga 2, CSM Reșița ocupă locul 15, ultimul care asigură menținerea, cu 24 de puncte, iar SCM Gloria Buzău se află pe poziția a 8-a, cu 33 de puncte.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă