Fotbaliștii Mioveniului au petrecut de Revelion printre piramide, beduini și mumii

Marius ANGHEL 05 Jan. 2015, 13:24 Diverse

În timp ce la noi în țară, cei care au ieșit afară din casă de Revelion au dat peste temperaturi de -20 grade Celsius, trei dintre fotbaliștii Mioveniului au avut parte de un Revelion călduros, cu tem­pe­ra­turi de aproape 30 de grade. Portarul Tavi Po­pes­cu, fundașul Ciprian Negoiță și mijlocașul Alin Po­pa au petrecut, timp de o săptămână, în Egipt, ală­turi de partenere, dar și de alți prieteni.

Vacanța celor trei a început înainte de Anul Nou cu trei zile și s-a terminat sâmbătă seara, pe 3 ianuarie. Fotbaliștii galben-verzi au fost în Hurgada – Egipt, o stațiune considerată ca Mamaia pe litoralul românesc. Distracția a fost pe cinste, iar în afară de vremea frumoasă, grupul de argeșeni a avut parte și de câteva excursii care i-a marcat.

Dar cum au ajuns să aleagă o excursie la piramide, de Revelion? „Prietena mea nu prea avea ce face într-o zi și se uita pe net la diverse destinații. În țară, de Revelion, oricum cheltuiam cam aceiași bani… Am avut până la urmă de ales între Egipt și Israel. Am zis că e mai cald în Egipt și am luat bilete la Hurgada. Iar ceilalți au fost de acord din prima”, ne povestete Octavian Popescu. Tot el continuă: „Temperaturile au fost undeva în jurul a 28 de grade, iar stațiunea era cum e Mamaia la noi, dar la Marea Roșie. Era full acolo, era nebunie. Păi am plecat cu un charter și erau numai români în avion, toți cu aceeași destinație”.

Cu Jeep-ul cu 100 km/h peste dune

Odată ajuns pe tărâm egiptean, grupul celor trei fotbaliști și-a făcut imediat planul de acțiune, astfel că au programat mai multe excursii. „A doua zi am fost în deșert cu ATV-ul, cu Boogie, cu Jepp-ul și apoi cu cămilele. Am fost chiar să vedem o așezare de beduini în mijlocaul deșertului. Prima oară am fost cu autocarul, iar apoi vreo 50 de minute prin deșert. Nu ne-a fost teamă acolo, pe noi ne-a speriat mai mult drumul, pentru că mergea ăla cu Jeep-ul prin deșert cu 100 la oră și sărea pe dunele alea de scârțâia mașina din toate părțile. Ziceai că e turbat ăla… dar până la urmă am ajuns cu bine la destinație. Am dat de beduini, dar ne-a explicat ghidul că era un sat co­­mercial mai mult, ca să vină turiștii la ei să-I vadă. Aveau și o grădină zoologică acolo…”, ne-a mai spus Popescu.

La masă cu beduinii

Excursia în deșert a fost una plăcută pentru toți fotbaliștii. Astfel, Alin Popa și-a amintit și el: „Nu ne-a fost teamă când ne-am dus în deșert. Am fost cu Boogie, cu ATV-ul, cu cămilele. Când am ajuns la beduini, ne-au pregătit o masă. Majoritatea preparatelor erau pe bază de carne de vită. Dar nu erau mâncăruri tradiționale, erau cam tot ce mâncam noi la hotel și la retaurante. Pe cămilă a fost OK… eu am mai călărit acasă când eram mai mic. Era bine, un pic mai dificil, că trebuia să se lase cămila în jos când te suiai pe ea, iar apoi când coborai. Oricum, nu mergeam noi sin­guri cu ele… le țineau niște copii”.

Au înotat printre delfini

Excursia din deșert nu a fost singura pentru fotbaliști. Portarul Popescu ne-a mai povestit: „Am prins timp OK în toate excursiile, pentru că la ei era o problemă când bătea vântul… În ultimele două zile, nu prea am mai putut sta la pla­jă… Cu o zi înainte de Revelion, am fost cu șalupa pe mare. Am văzut mai întâi delfinii, iar ghidul ne a­runca din șalupă printre ei… Am înnotat cu ei pe acolo, a fost frumos. Am avut labe, ochelari și cos­tum. De acolo am fost la un recif de corali… Oaauu! Superb. Erai ca într-un acvariu uriaș. Erau pești de toate culorile. Asta cred că a fost cea mai mișto zi, pe 31 decembrie”.

Kamikaze pe șoșele

Ultima excursie a fost făcută la Cairo, la piramide. Aici în afară de ceea ce însemna istorie, fotbaliștii au văzut și fața mai puțin plăcută a Egiptului. „Erau săraci rău de tot! La noi e cu totul altceva… Păi la ei nu îți trebuie carnet ca să circuli cu mașina. Circulă așa de capul lor, mai vezi câte unul pe contrasens, altul semnalizează că o ia la dreap­ta și se bagă în stânga. Am fost la piramide, am văzut Sfinxul. Am fost la muzeu și am văzut mumii de 6.000 de ani”, ne-a spus Popescu.

La rândul său, Ciprian Negoiță a adăugat: „A fost foarte frumos, o experiență plăcută. Am vizitat multe și am văzut și bune și rele. Printre lucrurile bune a fost plimbarea cu ATV-ul cu cămilele, la bariera de coralu, iar neplăcute au fost mizeria care am văzut-o și în care trăiau ei și nebunia aia cu condusul. Zici că sunt numai teroriști pe stradă… Ne-a spus ghidul când am ajuns că mai circulă și pe contrasens, iar la început, nu l-am crezut, dar apoi am văzut cu ochii noștri. Eu am fost pentru prima oară într-o excursie exotică. Auzeam că în țară erau minus 20 de grade și ni se zbârlea pielea… Da­că suntem bine, sănătoși, vom mai merge”.

De Revelion, la 0:30, s-a închis localul!

Revelionul nu a fost unul deosebit pentru cei trei fotbaliști și grupul lor de prieteni, dar ca tot românul au știut să se distreze. „În noaptea de Revelion, la 12.30, s-a terminat tot programul. Nu mai dădea nimeni nimic… Dar noi am stat până pe la 4 – 5 dimineața. La 1 noaptea au plecat toți din restaurant, dar am mai rămas noi și cu alți români”, ne-a mai spus Popescu, cel care acum doi ani a mai fost în excursie în Republica Dominicană.

Alin Popa a completat și el: „A fost o experiență frumoasă, ceva de neuitat… La scufundări a fost frumos, am văzut peștii aceia minuați, coralii. La mine a fost pentru prima oară o astfel de excursie. Nu mi-a fost teamă nici la scufundări, nici în deșert. A fost foarte frumos și vom mai repeta astfel de excursii. Singurul regret  a fost poate că nu a fost foarte, foarte cald”.

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: Facebook
 

Marius ANGHEL 05 Jan. 2015, 13:24 Diverse
Pe aceeași temă