Fostul președinte al Gloriei S.A., Mihai Marin, strigă după bani

09 Sep. 2011, 14:02 Diverse
Fostul președinte al Gloriei S.A., Mihai Marin,** strigă după bani

Printre cei lăsați cu buza umflată de defuncta Gloria Buzău S.A. se numără inclusiv fostul președinte al acesteia, Mihai Marin, care mai are de recuperat o parte din banii împrumutați echipei în toamna anului 2009.

La vremea respectivă, mai precis înaintea meciului cu Suceava, jucătorii refuzau să facă deplasarea în semn de protest pe motiv că nu le fuseseră achitate restanțele financiare. Pentru că situația era extrem de delicată și nu se intrevedeau soluții, Marin s-a decis să aducă 5000 de euro de acasă, sumă oferită sub formă de împrumut Gloriei S.A. și care a fost împărțită fotbaliștilor.

Din acei bani, fostul președinte a primit înapoi, eșalonat, doar 2000 de euro, iar între timp Societatea patronată de Costel Bucur a intrat în faliment. Totuși pentru a recupera diferența conform celor declarate de Mihai Marin, acesta a acceptat propunerea lui Dan Tulpan, ca pe 1 august 2010, să semneze un contract de muncă pe perioada nedeterminată cu F.C. Gloria Buzău, ca agent de publicitate, urmând să încaseze câte 1500 RON pe lună. Numai că totul a rămas doar pe hârtie și după nenumărate încercări de a-și încasa banii, creditorul a dat joi o fugă la sediul clubului din Crâng pentru a face un ultim demers către Tulpan, să i se achite datoria.

,,Acum doi ani i-am dat cei 5000 de euro lui Turturică pentru jucători, iar de față în birou mai erau și alte personae, inclusiv Tulpan și Pană, iar primul dintre aceștia mi-a promis că luna viitoare îmi vor fi restituiți banii. Nu am primit însă decât o parte din sumă, mai exact 2000 de euro. De atunci am tot încercat să recuperez și restul, dar nu am mai văzut niciun ban și nici bunăvoință din partea lui Tulpan, asta chiar dacă în februarie sau martie 2010 domnul Pană a împrumutat clubul cu 3000 de dolari pe care i-a primit înapoi în vara anului respectiv. Dacă într-o săptămână nu se rezolva problema voi face o plângere penală împotriva domnului Tulpan și voi scrie și alte lucruri concrete petrecute în perioada în care am fost la Gloria buzău și dovedite cu acte. Nu vreau să se creadă însă că este o amenințare”, a declarat Mihai Marin.

Acesta susține că în toamna lui 2009, la rugămintea lui Băhăian, Tulpan ar fi împrumutat clubul cu 10000 RON, bani pe care ultimul i-a recuperat peste câteva luni, conform unui ordin de plată semnat chiar de fostul președinte al Gloriei S.A.

În urmă cu doi ani, în calitate de președinte la Gloria S.A., Mihai Marin s-a ales cu un dosar penal pentru stopaj la sursă. Respectivul a scăpat însă basma curată, deoarece, săptămâna trecută, organele de cercetare au dispus neînceperea urmăririi penale.

Tulpan: „Să nu mai facă atâtea valuri inutile”

Referitor la afirmațiile făcute de Miahi Marin, președintele Gloriei Buzău, Dan Tulpan a replicat: ,,Este meritoriu că a împrumutat clubul la acea vreme, dar nu procedează corect punând presiune. Nu numai el a adus însă bani, ci și alte persoane. Inclusiv eu am de recuperat o sumă de la club, dar prioritate are echipa. Când vom avea bani va primi și domnul Marin cei 3000 de euro care nu reprezintă cine știe ce, dar să nu mai facă atâtea valuri inutile, fiindcă altfel va aștepta la masa credală. A scăpat și el de acel dosar penal pentru stopaj la sursă și acum a început să pună presiune. Oricum în spatele său sunt alte persoane doritoare de scandal, niste amici din Buzău”.

Articol scris de Adi SOARE

09 Sep. 2011, 14:02 Diverse
Pe aceeași temă