Finanțare redusă pentru Olimpia. Clubul sătmărean a primit doar jumătate din banii solicitați la ultima ședință a Consiliului Local

Marius ANGHEL 12 May. 2015, 18:05 Diverse

Ședința extraordinară de marți a Consiliului Local Satu Mare a avut pe ordinea de zi, printre cele cinci puncte, și aprobarea unei noi tranșe de bani pentru clubul Olimpia Satu Mare. Echipa prezidată de Dan Băbuț a primit doar jumătate din banii pe care i-a cerut din a două tranșă pentru actualul sezon competițional.

Confruntată cu probleme financiare și cu somația de la Finanțe să-și plătească unele restanțe la impozitele către bugetul statului, conducerea clubului Olimpia Satu Mare a sperat ca la finalul ședinței de astăzi a Consiliului Local să se aleagă și cu o sumă de bani importantă ce i-ar fi ajutat în stingerea din datorii. Conform satumareonline.ro, s-a cerut suma de 500.000 de lei, ce ar fi reprezentat, practic, a doua tranșă din banii solicitați pentru actualul sezon competițional.

Cum în urmă cu câteva luni Olimpia obținea doar 300 de mii de lei de la Consiliul Local deși ceruse 1,3 milioane, Băbuț a lăsat să se înțeleagă, conform sursei citate, că, din această cauză, Olimpia nu mai are bani de funcționare și este pusă sub semnul întrebării participarea echipelor de juniori la meciurile din finalul turului de campionat. De asemenea, în aceste condiții nu se va mai putea organiza la Satu Mare un campionat regional al juniorilor, programat pentru această lună.

În urma lămuririlor cerute de consilieri despre situația datoriilor, Dan Băbuț a specificat că valoarea totală a acestora se ridică la 580.000 de lei, adică mai mult decât ceruse Consiuliului Local să-i aprobe în această ședință. Totuși, politicienii au comentat că unele dintre aceste datorii sunt încă de anul trecut și l-au acuzat pe președintele Olimpiei că ar fi depășit bugetul aprobat de autoritățile locale. Conform satumareonline.ro, după o pauză de consultări, s-a propus o soluție de compromis, care să rezolve temporar situația financiară a clubului: aprobarea a jumătate din suma solicitată, cu condiția ca managementul Olimpiei să cheltuiască acești bani cu prioritate pentru stingerea datoriilor către bugetul de stat, ce se ridică la valoarea de 160.000 de lei, iar restul va asigura funcționarea echipelor de juniori până la finalul turului.

Propunerea a obținut majoritate simplă de voturi, după care proiectul de hotărâre în ansamblu a fost aprobat aproape în unanimitate, astfel că Olimpia a primit acum 250.000 de lei, urmând ca problema finanțărilor viitoare să mai fie pusă din nou pe tapet în ședințele următoare.

Până la finalul campionatului Ligii 2, Olimpia mare are de disputat trei jocuri după următorul program:

Olimpia Satu Mare – Metalul Reșița
CS Mioveni – Olimpia Satu Mare
FC Olt Slatina – Olimpia Satu Mare 0-3
, nu se dispută
Olimpia Satu Mare – ACS Poli Timișoara   

Foto: Satu Mare Online

Marius ANGHEL 12 May. 2015, 18:05 Diverse
Pe aceeași temă