FC Brașov are un nou administrator judiciar. Clubul are șanse mici de supraviețuire

Marius ANGHEL 14 Jun. 2017, 12:17 Diverse

Situația în ceea ce privește administrarea FC Brașov, aflat în procedură de insolvență, are pe rol un nou episod. După Alexandru Cosmin Gheorghe, Marian Brescan (Top Expert SPR), din nou Alexandru Cosmin Gheorghe, apoi Răzvan Zăvăleanu – RTZ& Partners SPRL, clubul brașovean are de câteva zile un nou administrator judiciar, scrie Monitorul Expres. Este vorba de Mihaela Bocea, practician la CITR Filiala Brașov SPRL.

La începutul lunii mai, creditorul principal al FC Brașov, ICIM, reprezentat de Top Expert SPRL, firma condusă de Marian Brescan, a solicitat schimbarea administratorului judiciar Alexandru Cosmin Gheorghe și a propus ca RTZ& Partners SPRL să se ocupe de administrarea clubului. În aceste condiții, Alexandru Cosmin Gheorghe a convocat, în data de 2 mai, Adunarea Generală a Creditorilor FC Brașov, care a votat numirea firmei RTZ&Partners SPRL în funcția de administrator judiciar la FC Brașov.

RTZ&Partners SPRL a renunțat

Decizia schimbării administratorului judiciar a fost validată de judecătorul sindic, astfel că cei de la RTZ& Partners SPRL ar fi trebuit să preia conducerea clubului. Însă, după ce au analizat situația clubului, reprezentanții firmei clujene au renunțat la administrarea FC Brașov!

„Din păcate, situația de la FC Brașov este mult prea complexă, procedura este mult prea anevoioasă pentru că sunt multe lucruri neclare, sunt multe litigii pe rol. Eu am spus încă de la început că nu vrem să fim considerați groparii FC Brașov. În 2015 ne-am exprimat dorința de a administra clubul, atunci nu s-a putut, acum însă pare cam târziu. Colegii mei au verificat actele și sunt sceptici că acest club mai poate fi salvat de la faliment”, spunea Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul firmei RTZ&Partners SPRL.

Mihaela Bocea, administrator judiciar provizoriu

În aceste condiții, judecătorul sindic a numit un administrator judiciar provizoriu, CITR Filiala Brașov SPRL, iar reprezentanta acestei firme, Mihaela Bocea (foto mic), a avut, ieri, primele discuții cu oficialii clubului, care i-au prezentat situația de la FC Brașov.

Noul administrator judiciar al FC Brașov a solicitat mai multe documente pentru a vedea situația reală a clubului.

Zilele trecute, Vasile Dochița, administratorul special al FC Brașov, spunea că FC Brașov nu se va înscrie în noul sezon al Ligii 2. „Nu avem fonduri și faptul că echipa nu ar avea dreptul să promoveze după ultimele decizii ale FRF ne pun în imposibilitatea să ne înscriem în noul sezon al Ligii a 2-a. Chiar nu are rost să cheltuim banii degeaba. E dureros, dar nu avem soluții pentru participarea în Liga a 2-a. Cred că este pentru prima oară în istorie când Brașovul nu va avea echipă în primele două ligi din România. Trebuie început un proiect nou, serios, credibil, pentru că Brașovul are nevoie de fotbal”, a spus Dochița.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 14 Jun. 2017, 12:17 Diverse
Pe aceeași temă