FC Bihor și-a prezentat grupele de la Centrul de Copii și Juniori în cadrul evenimentului intitulat „Dar de sărbători pentru juniori”

Marius ANGHEL 17 Dec. 2014, 11:49 Diverse

În cadrul unui program de promovare a Centrului de Copii și Juniori de la FC Bihor, clubul orădean de fotbal a organizat marți seara, la Arena „Antonio Alexe”, evenimentul spectacol intitulat „Dar de sărbători pentru juniori”.

Acțiunea, care a reunit un număr impresionant de spectatori, de aproape 1.000, s-a dorit a fi și o prezentare a celor 12 grupe de copii și juniori de la clubul orădean, precum și o premiere la sfârșit de an pentru aceștia.

Evenimentul, foarte gustat de public, a avut invitați de seamă, printre aceștia numărându-se golgheterul Ligii 1, vârful de atac al Stelei și al echipei naționale, Claudiu Keseru, jucător crescut și format la FC Bihor. Acesta a fost îndelung aplaudat de spectatori, mulți dintre cei prezenți fotografiindu-se cu el, iar la mulți dintre cei mici a împărțit autografe. Clubul orădean, de ademenea, la premiat cu o plachetă.

Ceilalți invitați, care au și fost intervievați de prezentatorii evenimentului, Florin Mihalca și Victor Mihalcea, au fost Marius Popa și Zeno Bundea, alți jucători care au ajuns la cel  mai înalt nivel național și care au fost crescuți și formați la FC Bihor. De altfel, momentul a fost emoționant și pentru ei, Zeno Bundea la un moment dat neputându-și stăpâni lacrimile.

Printre diferitele momente artistice, susținute de Trupa de Majorete de la Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita și Grupul Muzical „Luscynia” de la Palatul Copiilor Oradea, coordonat de profesoara Dana Oprescu, au fost prezentate cele 12 grupe ale Centrului, începând cu grupa cea mai mică, cu jucători născuți în anul 2009 și pregătită de antrenorul Claudiu Mutu și terminând cu grupa juniorilor A, cea mai mare antrenată de același Claudiu Mutu. Fiecare grupă s-a prezentat preț de câteva minute într-un fel mai aparte, unele grupe prezentând metode de antrenament, altele diferite jocuri, iar altele meciuri demonstrative de câteva minute. Nu a fost omis nici staff-ul clubului, spectatorii putând face cunoștință cu cei care conduc, dar și cu cei care antrenează la Centrul de Copii și Juniori de la FC Bihor. Astfel, președinte este Viorel Nemeș, secretar administrativ Sergiu Albu, coordonatorul Centrului de Copii și Juniori, Călin Cheregi, ceilalți antrenori, Gheorghe Silaghi, Claudiu Mutu, Marius Suciu, Lucian Ciocan, Sorin Pop, Lucian Ulici și Florin Andrei (ultimul antrenor cu portarii), medic este Alin Iova, kinetoterapeut, Szilagyi Desideriu, psiholog, Dezsi Gyongyi, iar ofițer de presă, Florin Mihalca.

Cele 12 grupe de la Centrul de Copii și Juniori de la clubul orădean sunt: grupa juniorilor A (antrenor Claudiu Mutu), grupa juniorilor B și a jucătorilor născuți în 1999 (antrenor Lucian Ulici), grupa jucătorilor născuți în anul 2000 (antrenor Marius Suciu), grupa jucătorilor din 2001 (antrenor Lucian Ciocan), grupa jucătorilor născuți în anul 2002 (antrenor Lucian Ulici, echipa care în 2013 a devenit vicecampioană națională), grupa jucătorilor din 2003 (antrenor Sorin Pop), grupa de 2004 (antrenor Marius Suciu), grupa de 2005 (antrenor Lucian Ciocan), grupa de 2006 (antrenor Gheorghe Silaghi), grupa din 2007 (antrenor Sorin Pop), grupa cu jucători născuți în 2008 (antrenor Călin Cheregi) și grupa cea mai tânără, cu jucători născuți în anul 2009 (antrenată de Claudiu Mutu).

Nu au lipsit de la evenimentul organizat de FC Bihor marți seara nici oficialitățile. Astfel chiar a adresat câteva cuvinte asistenței președintele Consiliului Județean, Cornel Popa, căruia clubul orădean i-a mulțumit pentru susținerea în continuare a clubului. Alți invitați reprezentând diferite oficialități au fost: directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, Sorin Buhaș, președintele Asociației Județene de Fotbal Bihor, Valer Vancea, directorul clubului Crișul Oradea, Ionel Bungău, subprefectul Iulius Delorean, consilierul județean Alina Popa, care este și președintele Asociației Județene de Karate Tradițional, președintele clubului CS Oșorhei, Alex Krenek, directorul adjunct de la LPS Bihorul, Lucian Stance, sau foști și actuali jucători ai clubului FC Bihor, precum Florin Fărcaș, Ioan Papp Deac și Dorin Mihuț.

În cadrul evenimentului au fost premiați și părinți portarului Ionuț Pop, ultimul produs important al clubului FC Bihor, care în acest an s-a transferat direct în Italia, la AS Roma. O plachetă a primit și șeful Centrului de Copii și Juniori, Călin Cheregi, dar a fost premiat și jucătorul Darius Haș, un tânăr sportiv, care pe lângă rezultatele cu echipa de fotbal, are rezultate excepționale și la învățătură.

Gustate de public au fost și momentele de magie susținute de cunoscuții Eduard și Bianca, iar către final, după ce fiecare grupă a primit medaliile și diplomele din partea președintelui Viorel Nemeș și în timp ce reprezentantele Grupului Muzical „Luscynia” au interpretat melodii specifice de sărbători, a venit Moșul la copii Centrului de Copii și Juniori de la FC Bihor, fiecare copil primind câte un cadou din partea Moșului.

„Această acțiune pe care am desfășurat-o la Arena „Antonio Alexe” nu a fost o gală de final de an, ci un eveniment care ar trebui perceput ca atare, o sărbătoare pentru acești minunați copii ai clubului, o sărbătoare dedicată lor și susținătorilor lor.

Aș vrea să mulțumesc tuturor celor care au fost prezenți la acest eveniment, oficialităților locale, șefilor de instituții, invitaților, foștilor sportivi ai clubului, părinților, antrenorilor și nu în ultimul rând acestor deosebiți copii. Totodată, mii de mulțumiri celor care s-au ocupat de organizarea acestui eveniment, cât și oamenilor de bine care ne-au sprijinit. Mulțumiri deosebite invitaților speciali, pe care i-am avut și au răspuns pozitiv la această acțiune a noastră, Claudiu Keseru, Zeno Bundea și Marius Popa.

Aș fi vrut și mi-aș fi dorit ca la acest eveniment dedicat lor, copiilor, să fi participat un număr însemnat de consilieri județeni și locali pentru a vedea la lucru un număr mare de copii care-și desfășoară activitatea, că acest club are un viitor asigurat, dar în același timp trebuie și sprijinit.

Să nu lăsăm acest club să moară pentru că deși nu a avut rezultate deosebite în ultimii ani, acest club este un brand pentru județul și orașul nostru și trebuie să facem în așa fel încât acest brand să reziste în continuare.

Acum, la cumpăna dintre ani, trebuie să facem o autoevaluare mai lucidă a tot ce s-a întâmplat în ultimii ani, să creăm o echipă managerială mai puternică, cu un nou stil de lucru, cu responsabilități concrete, care să ducă la stabilitatea clubului și a rezultatelor pe măsură.

La final de an, doresc tuturor susținătorilor acestui club, sărbători fericite și un an nou plin de satisfacții și realizări!”, a sunat discursul ținut de președintele clubului FC Bihor, Viorel Nemeș.

Evenimentul s-a încheiat cu colinde din zona Bihorului, interpretate de Adriana Hexan și acompaniată de Aurel Hexan, la saxofon, și Mitică Torjoc la tobe, aceștia fiind membrii ai Ansamblului „Stelele Bihorului”.

Text și foto: FC Bihor

Marius ANGHEL 17 Dec. 2014, 11:49 Diverse
Pe aceeași temă