Exercițiu de Cartea Recordurilor: cei 137 de creditori ai Ceahlăului, convocați la o întâlnire într-un apartament de bloc. Planul de reorganizare a fost aprobat

Marius ANGHEL 02 Mar. 2016, 10:19 Diverse
  • 700.000 de euro este principala datorie cu care a rămas Ceahlăul după aprobarea planului de reorganizare. Compania care se ocupă de proces a convocat cei 137 de creditori într-un apartament de bloc.
  • Pentru ca adunarea să poată avea loc în condiții normale, salariații clubului au fost reprezentați la adunare de președintele Ioan Mironaș. Vlad Achim i-a contestat acestuia dreptul, însă demersul i-a fost respins.

 

Ceahlăul Piatra Neamț, una dintre prezențele constante în prima ligă a fotbalului românesc în ultimii ani, trece printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, una în care poate fi decis chiar viitorul clubului. Moldovenii au intrat pe o pantă descendentă după ce Gheorghe „Pinalti” Ștefan și-a retras sprijinul, iar totul a culminat cu retrogradarea echipei și cu plecarea jucătorilor importanți. La finalul lunii februarie, moldovenii au primit însă o primă veste care le dă speranțe: planul de reorganizare propus a fost aprobat de judecător, astfel încât mai există șanse de salvare de la faliment.

Caracterul amuzant al acestui demers a fost dat de faptul că planul de reorganizare propus de către compania care se ocupă de insolvența Ceahlăului a fost aprobat în cadrul unei ședinte la care au fost invitați 137 de persoane într-un apartament de bloc din Piatra Neamț.

ANAF și un fost fotbalist s-au opus planului de reorganizare

Pentru că un astfel de exercițiu de contorsionism nu putea fi pus în practică a fost găsită soluția ca salariații clubului să fie reprezentați de președintele Ioan Mironaș. „Planul a fost aprobat definitiv cu 4-1 la voturi. Doar ANAF s-a arătat împotrivă! A mai fost o contestație făcută de un creditor, însă a fost respinsă de judecătorul sindic. Ar fi fost greu să se întâlnească toți creditorii. Administratorul judiciar a trimis către toți înștiințări pentru întâlniri, la primele două au fost foarte puțini, dar eu am fost prezent acolo. Atunci s-a luat decizia, la sugestia administratorului judiciar, că dacă tot nu vine nimeni să reprezint eu salariații pentru că și eu aveam de recuperat o sumă importantă”, a spus Mironaș pentru ProSport.

Contestația a fost făcută de George Cârjan, fotbalist care nu a fost de acord cu planul de reorganizare. Totuși, judecătorul sindic i-a respins contestația fotbalistului. 


Vlad Achim (în galben) și-a reziliat contractul cu Ceahlăul tocmai din cauza problemelor financiare ale clubului. Conform tabelului creditorilor, mijlocașul avea de primit circa 220.000 de lei, adică aproape 50.000 de euro. Foto: Mediafax


Massone își reia calitatea în club. „Mai sunt de plătit 700.000 de euro”

Situația financiară de la Ceahlăul a devenit, astfel, clară după o perioadă lungă în care datoriile au fost mai mult estimate. „Mai avem de plată vreo 700.000 de euro care ar trebui achitați în trei-patru ani, să zicem. De adăugat la această sumă o să mai fie o sută și ceva de mii, adică un procent din salarii pe care îl vor încasa și angajații. Ținând cont de potențialul locului, mă refer la infrastructură, suma ar putea să fie un fleac pentru cineva dispus să investească în fotbal. Și să facă o afacere din fotbal”, a spus Mironaș pentru ProSport.

După finalizarea procedurii, italianul Angelo Massone își va asuma din nou responsabilitățile directe de conducere și coordonare a activității.

Articol scris de Cristian SCUTARIU

Marius ANGHEL 02 Mar. 2016, 10:19 Diverse
Pe aceeași temă