EXCLUSIV | Veste șoc la Rapid: clubul are interdicție să facă transferuri din cauza unui litigiu cu un fost jucător

Marius ANGHEL 14 Feb. 2020, 12:06 Diverse

Veste îngrozitoare pentru Rapid. Clubul giuleștean s-a trezit în această săptămână, mai exact pe 12 februarie, că are interdiție la transferuri după o sentință dictată de FIFA într-un litigiu depus de Tomas Josl, fost fundaș al vechiului Rapid.

Rapid are 20.000 de euro datorie către Tomas Josl

Forul suprem a decis ca echipa lui Daniel Pancu să aibă interdicție la transferuri la nivel internațional din cauza unei datorii vechi de patru ani a fostului Rapid către fundașul ceh Tomas Josl. Jucătorul are de primit 20.000 de euro.

Această decizie nu afectează însă, în schimb, dreptul ca Rapid să facă transferuri pe plan intern până pe 17 februarie, atunci când se încheie campania din această iarnă.

Avocații lui Josl au depus în urmă cu ceva timp o plângere față de neplata jucătorului, iar, acum, FIFA a dat decizia de interdicție pentru noul Rapid, considerând că această echipă este continuatoarea clubului falimentar în 2016.

Oficialii clubului Rapid au primit înștiințare de la FIFA, iar acum analizează actele pentru a putea face contestație.

„E adevărat, dar nu au temei. Și FRF a uitat să ne anunțe… Și-a cerut scuze”, a scris Florin Manea, oficial al clubului Rapid, la comentariile articolului postat pe pagina de Facebook Liga2.ro.

Dacă achită datoria până la noul termen stabilit, de 30 de zile de data în care a fost înștiințat, clubul Rapid scapă de interdicția de a face transferuri la nivel internațional. În schimb, dacă nu rezolvă această problemă la timp, va primi interdicție la achiziții și pe plan intern.

Tomas Josl a ajuns la Rapid în ianuarie 2015, iar în sezonul 2014/2015 al Ligii 1 a evoluat în 9 meciuri. În campionatul următor a prins 12 jocuri pe teren pentru giuleșteni, în care a și marcat un gol, cu Ceahlăul (1-0). După ce a plecat de la Rapid, Josl a ajuns în Cehia, la Viktoria Zizkov. Acum are 35 de ani.

Sentințe asemănătoare a primit la finalul anului trecut și clubul din Liga 3 U Craiova 1948 SA. FIFA i-a imputat echipei lui Adrian Mititelu datoriile către Michael Baird și Joshua Rose.

––––––––––––

UPDATE: Rapid a confirmat informația furnizată de Liga2.ro printr-un anunț postat pe pagina sa de Facebook.

„Am fost informați de către FRF despre decizia FIFA privind interdicția de a face transferuri din străinătate, în urma unei situații despre care nu aveam cunoștință, nefiind parte în procedură, prin care fostul fotbalist Tomas Josl, ce a jucat la Rapid în 2016, solicită o sumă de bani.

În acest context, clubul FC Rapid va analiza situația nou apărută și va acționa în consecință.

Sub nicio formă transferurile deja perfectate sau participarea la competiția ligii secunde nu sunt puse sub semnul întrebării, obiectivele noastre rămânând aceleași”, a anunțat Rapid.

Articol scris de Carmen MANDIȘ

Marius ANGHEL 14 Feb. 2020, 12:06 Diverse
Pe aceeași temă