Eșecurile reșițenilor, sărbătorite cu mult alcool, pe muzică de proastă calitate. Pană: „Nu sunt jandarm”

Marius ANGHEL 25 May. 2014, 17:10 Diverse
Eșecurile reșițenilor, sărbătorite cu mult alcool, pe muzică de proastă calitate.** Pană:

Fotbaliștii de la Metalul Reșița și handbalistele de la Universitatea Reșița sunt o prezență constantă în cluburile, barurile și restaurantele orașului.

Indiferent de rezultatele obținute, aproape săptămânal, elevii lui Marian Pană sau fetele lui Cristian Busuioc se dau în spectacol, în văzul tuturor, fără să aibă nici cea mai mică reținere. Presiunea care apasă atât de tare pe umerii rosso-nerilor la fiecare meci de acasă încât le înmoaie genunchii se risipește seara, când fotbaliștii driblează excelent pe ritmuri de manele. Handbalistele, sportive de nici 18 ani cele mai multe dintre ele, sunt deseori caraghioase pe semicerc, dar pe ringul de dans se dezlănțuie mai ceva ca animatoarele plătite să încingă atmosfera.

Fetele lui Busuioc, marcaj strâns la băieții lui Pană!

Adevărați campioni la maratoanele bahice, fotbaliștii de la Metalul, în care Consiliul Local Reșița investește zeci de miliarde, o țin într-o veselie. Înainte sau după meci, indiferent de zi sau de oră, rosso-nerii arată tuturor cum știu ei mai bine să o dea în bară. Cea mai recentă escapadă a avut loc vineri seară, în fieful maneliștilor.

Penibili cu câteva ore mai devreme pe teren, în meciul cu FC Olt, scor 0-1, jucătorii reșițeni s-au descătușat în club. Strâns marcați de nelipsitele handbaliste de la Universitatea, rosso-nerii au trecut repede peste un nou eșec suferit în fața propriilor suporteri. Ieșirea definitivă din cărțile promovării i-a afectat atât de tare pe elevii lui Pană încât s-au chinuit până dimineața târziu. Dacă ritmul impus de copiii de la Slatina a fost imposibil de ținut pe teren, cu totul altfel au stat lucrurile pe ringul de dans. Aici chiar s-a transpirat serios, fetele lui Busuioc dovedind și ele o condiție fizică de invidiat și un talent care le recomandă pentru o altfel de carieră decât cea sportivă. După doar câteva ore de somn, fotbaliștii au avut program de refacere și antrenament, pentru că miercuri se deplasează la Vâlcea. Adevărați profesioniști!

20 de milioane, pe seară!

Trebuie spus că nu toți fotbaliștii de la Metalul sunt abonați ai cluburilor. Nici în cazul Universității nu e valabil pentru toată echipa. Frecvența cu care se întâmplă însă astfel de ieșiri se vede. Se vede pe teren, se vede în rezultatele Metalului și ale Universității, se vede în randamentul fiecăruia și se vede atunci când jucătorii se rup ,,inexplicabil”.

Vineri seară, fotbaliștii erau în timpul lor liber și, teoretic, puteau face orice își doresc. Lucrurile nu stau însă deloc așa. Dacă atunci când intră în teren ar juca fotbal și rezultatele ar fi pozitive, nimeni nu ar avea ce să le reproșeze. Dacă așa știu ei să se distreze, să o facă, nicio problemă! Dar, când săptămânal petrec cu alcool, iar pe teren își scuipă plămânii după două sau trei sprinturi, spectatorii plătitori de bilet și susținători din punct de vedere financiar ai clubului, pentru că până la urmă banii Consiliului Local sunt banii reșițenilor, au toate motivele și sunt îndreptățiți să-i apostrofeze, să-i huiduie și să le ceară celor care conduc acest club să-i pună pe liber. Nu de alta, dar nu e normal ca reșițenii să achite notele de plată ale fotbaliștilor prin birturile orașului. Situația este atât de gravă încât, la un moment dat, unii dintre jucătorii Metalului i-au cerut patronului unui local să nu mai permită accesul vreunui jurnalist atunci când se sărbătoresc de către ei eșecurile echipei, pentru că altfel își vor căuta alt cuib de distracții și nu va mai avea cine să achite note de plată de 20 de milioane pe seară!

Pană: „Nu am venit la Reșița să fiu jandarm!”

Antrenorul Marian Pană știe și el unele lucruri. Multe le află în timpul meciurilor, când spectatorii le reproșează jucătorilor bețiile și distracțiile cu prostituate. ,,A fost o perioadă în care erau probleme, dar în ultima vreme nu știu să se mai fi întâmplat. În ultimul timp nu au mai fost probleme de genul ăsta. Până la urmă, viața personală a fiecărui jucător e așa cum și-o fac ei. Eu nu am venit la Reșița să fiu jandarm, eu am venit să fiu antrenor. Eu le-am atras atenția, uneori i-am și controlat, dar eu nu sunt jandarm să umblu după ei prin oraș. Cei care nu înțeleg se elimină singuri”, a declarat Marian Pană, vizibil deranjat de atitudinea unora dintre elevii săi.

Sursa: Express de Banat

Marius ANGHEL 25 May. 2014, 17:10 Diverse
Pe aceeași temă