FILMUL EVENIMENTELOR Cum au ajuns cei patru jucători să fie excluși din lotul naționalei U21. „Sărbătoritul” era așteptat cu tort în cantonament, dar petrecerea a avut loc în avion

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 22 Mar. 2017, 15:09 Actualizat: 22 Mar. 2017, 15:18 Diverse

Dinamoviștii Ionuț Nedelcearu, Alin Dudea, Patrick Petre și Vlad Olteanu (împrumutat în acest moment la Sepsi OSK) au fost excluși din lotul naționalei de tineret după ce stafful tehnic a constatat că aceștia au comis „abateri grave de la regulament”.

Sursele ProSport susțin că cei patru jucători au dorit să sărbătorească ziua de naștere a lui Vlad Olteanu (foto mic 1, în dreapta), care chiar ieri a împlinit 21 de ani, și au cumpărat o sticlă de whiskey dintr-un magazin „Duty free” din aeroport. Ajunși în avion, dinamoviștii s-au așezat pe locuri apropiate și au comandat coca-cola pentru a amesteca băutura alcoolică. De remarcat faptul că naționala a zburat spre Malaga într-o cursă de linie, deci cei patru n-au avut parte de intimitate.

Nedelcearu, cel mai afectat

Ajunși la destinație, după zborul care a durat aproximativ patru ore, Petre, Dudea, Olteanu și Nedelcearu erau într-o evidentă stare de ebrietate. Conform martorilor, cel mai afectat era Nedelcearu, care avea probleme în a se deplasa, în timp ce Patrick Petre (foto mic 2, în stânga) și Vlad Olteanu păreau să fi rezistat cel mai bine „zborului cu peripeții”.

Petrecere fără sărbătorit

Chiar și așa, toți au simțit nevoia să se retragă imediat în camerele hotelului din San Roque, unde e cazată naționala U21. „Secretul” celor patru a fost aflat de stafful naționalei în scurt timp, în condițiile în care lui Olteanu îi fusese pregătită o mică petrecere surpriză. Fundașul urma să fie sărbătorit în cantonament, iar oficialii FRF îi pregătiseră și un tort.

După ce a realizat amploarea derapajului celor patru, selecționerul Daniel Isăilă a hotărât excluderea lor din lot, după ce în prealabil s-a consultat și cu reprezentanți ai conducerii FRF de la București. Celor patru le-a fost transmisă decizia imediat, cu mențiunea că vor rămâne în cantonamentul naționalei până în momentul în care se va găsi un zbor disponibil pentru revenirea în țară.

„Marți seara, după sosirea în Spania, selecționerul Daniel Isăilă a constatat abateri disciplinare grave în ceea ce îi privește pe cei patru. A discutat cu ei pentru a le afla punctul de vedere, iar în această dimineață a luat decizia de a renunța la ei pentru acest stagiu de pregătire.
Stafful tehnic al selecționatei Under 21, alături de stafful primei reprezentative și coordonatorii loturilor naționale, împreună cu conducerea Federației Române de Fotbal, consideră că performanța nu poate fi concepută dacă există astfel de abateri, total străine de conduita unor jucători de fotbal”
, a confirmat FRF pe site-ul oficial.

Sfaturi pentru amatorii de „tărie”

ProSport a discutat cu un medic sportiv, care a ținut să-și păstreze anonimatul, despre modul în care Patrick Petre, Ionuț Nedelcearu, Alin Dudea și Vlad Olteanu pot fi afectați de consumul de alcool la altitudini mari. Acesta a precizat că pentru un sportiv de performnață nu e deloc recomandat să consume băuturi tari nici în timpul zborului, nici în primele 24 de ore după aterizare, deoarece aceste băuturi impiedică organismul să se refacă complet după zborurile lungi.

„Pentru cei care consumă alcool și în special tărie în avion, riscul de a se îmbăta nu este mai crescut decât dacă ar consuma aceeași cantitate de alcool pe pământ. Problema e că, dacă pe un om normal nu îl afectează atât de tare consumul de alcool când pleacă în vacanță, de exemplu, în cazul unui sportiv efectele se văd în zilele ce urmează, pentru că alcoolul încetinește abilitatea corpului de a gestiona mai ușor diferențele de altitudine. În mod normal, atunci când îi sfătuiesc pe sportivi, le spun nu doar să nu bea în zbor, ci să nu bea nici în prima zi după aterizare, atunci când au făcut un zbor mai lung. Concluzia este că nu se îmbată mai repede, dar se recuperează mai greu”, a declarat acesta pentru ProSport.

Trimiși la echipa secundă și amendați

Gestul celor patru jucători nu a rămas fără urmări și din partea clubului de care aparțin. Conducerea lui Dinamo a decis ca Nedelcearu, Petre și Dudea să se pregătească doar cu echipa secundă a clubului și să fie amendați, de această pedeapsă din urmă urmând a avea de suferit și Olteanu, care acum joacă la Sepsi OSK, în Liga 2.

„București, 22 martie 2017. În urma abaterilor disciplinare confirmate de Federația Română de Fotbal la reprezentativa Under 21 a României, fotbaliștii dinamoviști Ionuț Nedelcearu, Patrick Petre și Alin Dudea se vor pregăti alături de echipa secundă a clubului din Ștefan cel Mare până la o decizie ulterioară.
De asemenea, cei trei jucători dinamoviști și Vlad Olteanu, transferat temporar la divizionara secundă Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, vor fi sancționați și financiar.
FC Dinamo București nu tolerează astfel de acte de indisciplină, iar orice abatere asemănătoare ulterioară va fi sancționată și mai drastic”
, sună comunicatul clubului Dinamo.

Articol scris de Cristian SCUTARIU

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 22 Mar. 2017, 15:09 Actualizat: 22 Mar. 2017, 15:18 Diverse
Pe aceeași temă