Dunărea Călărași va juca, în curând, în nocturnă pe propriul stadion. „Se lucrează intens la ridicarea pilonilor care vor susține luminile”

Marius ANGHEL 23 Oct. 2019, 19:26 Diverse

23 octombrie 2019 este ziua care va rămâne în istoria sportului călărășean și a orașului Călărași. În această zi a fost adusă la stadionul „Ion Comșa” instalația de noctură și a început procesul de montare permanentă.

„Investițiile Consiliului Județean Călărași la baza sportivă „Ion Comșa” continuă. A fost emisă autorizația de construire a instalației de iluminat nocturnă pe suprafața de joc a arenei călărășene. La această oră se lucrează intens la ridicarea pilonilor care vor susține luminile”, a anunțat Consiliul Județean Călărași, principalul finanțator al clubului Dunărea Călărași, pe pagina sa de Facebook.

Stadionul „Ion Comșa” din Călărași a avut pe 30 noiembrie 2018 o nocturnă mobilă la meciul din Cupa României dintre Dunărea Călărași și FCSB. A fost pentru prima dată în istoria fotbalului călărășean când s-a aprins lumina pe arenă, la 100 de ani de fotbal în orașul de pe malul Borcei.

Nocturna care se montează zilele acestea la Călărași vine de pe vechiul stadion Giulești, la fel ca și tabela de marcaj.

La stadionul din Călărași s-au mai făcut investiții și anul acesta, după ce, sezonul trecut, oficialitățile locale au făcut tot posibilul ca arena să fie omologată în trei luni pentru meciurile de Liga 1, prima participare din istoria clubului în acest eșalon. Suprafața de joc a stadionului beneficiază de instalație de degivrare, investiție susținută prin proiectele de modernizare care aparțin Consiliului Județean Călărași.

12 echipe din Liga 2 beneficiază în acest moment de stadioane cu nocturnă

De curând, și stadionul din Miercurea Ciuc, Municipal, a fost dotat cu instalație de noctură, echipa FK Csikszereda desfășurând până acum două meciuri la lumina reflectoarelor.

Tot în Liga 2, echipe care beneficiază de stadionale dotate cu nocturnă sunt „U” Cluj (Cluj Arena), Petrolul Ploiești (Ilie Oană), Concordia Chiajna (Concordia), Campionii FC Argeș (Nicolae Dobrin), CS Mioveni (Orășenesc), ASU Politehnica Timișoara (Dan Păltinișanu), Ripensia Timișoara (Dan Păltinișanu), Pandurii Târgu Jiu (Municipal – Târgu Jiu), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Municipal – Drobeta Turnu Severin), SCM Gloria Buzău (Gloria) și Turris Oltul Turnu Măgurele (Municipal – Turnu Măgurele).

Echipele care nu au stadioane cu nocturnă sunt Dunărea Călărași, Sportul Snagov, Metaloglobus București, Daco-Getica București, UTA Arad, Farul Constanța (nocturna de la Constanța nu e funcțională), Rapid (joacă pe stadionul Regie) și CSM Reșița.

Articol scris de Cătălin NIȚU (Ediția)

Marius ANGHEL 23 Oct. 2019, 19:26 Diverse
Pe aceeași temă