Dunărea Călărași rămâne în Liga 2. Verdictul dat de comisia FRF în cazul implicării celor de la FCSB la Academica Clinceni

Marius ANGHEL 10 Jul. 2019, 19:36 Diverse
Dunărea Călărași rămâne în Liga 2.** Verdictul dat de comisia FRF în cazul implicării celor de la FCSB la Academica Clinceni

Academica Clinceni rămâne în Liga 1, Dunărea Călărași și Universitatea Cluj vor juca în Liga 2. Sesizările privind legăturile dintre clubul ilfovean și FCSB, în următorul sezon viitoare adversare în prima ligă, și-au primit răspuns astăzi, 10 iulie, din partea Comisiei de Disciplină și Etică a FRF. Comisia din cadrul forului condus de Răzvan Burleanu a admis că între cele două formații s-au întâmplat nereguli, la fel și în cazul FCSB – Astra, însă a aplicat doar amenzi, nu a dictat și alte sancțiuni, cum ar fi excluderea din competiție. În cazul unei astfel de situații, Dunărea Călărași ar fi revenit în Liga 1. Însă nu a fost cazul.

Academica Clinceni și FCSB au fost sancționate fiecare cu câte 20.000 de lei pentru încălcarea statutelor și regulamentelor FIFA/UEFA/FRF, iar FCSB a mai încasat o amendă de 75.000 de lei și în speța asemănătoare cu Astra, clubul giurgiuvean primind, la rândul lui, o penalitate sportivă de aceeași valoare.

„Admite sesizarea formulată de reclamanta Federația Română de Fotbal, prin Secretar General împotriva pârâților AFC Astra, Fotbal Club FCSB SA și Becali George.
În baza art. 60 bis.1.4 coroborat cu art. 60.1.12 raportat la art. 20.2 din RD și art. 3.2 lit. e din ROAF se sancționează pârâtul Fotbal Club FCSB SA cu penalitate sportivă de 75.000 lei.
În baza art. 60 bis.1.4 coroborat  cu art. 60.1.12 raportat la art. 20.2 din RD și art. 3.2 lit. e din ROAF se sancționează pârâtul AFC Astra cu penalitate sportivă de 75.000 lei”
, e verdictul comisiei în cazul Astra – FCSB.

„Admite sesizarea formulată de reclamanta Federația Română de Fotbal, prin Secretar General împotriva pârâților ACS FC Academica Clinceni, Fotbal Club FCSB SA, Vasile Geambazi și Becali George.
În temeiul art. 60 bis.1.4 rap. la art. 3.2.lit e din RD și art. 3.3 lit c teza ultima din ROAF se sancționează pârâtul ACS FC Academica Clinceni cu penalitate sportivă de 20.000 lei.
În temeiul art. 60 bis.1.4  rap. la art. 3.2.lit e din RD și art. 3.3 lit c teza ultima din ROAF se sancționează pârâtul Fotbal Club FCSB SA cu penalitate sportivă de 20.000 lei”
, e verdictul comisiei în cazul Academica Clinceni – FCSB.

Federația s-a sesizat în cazul Astra – FCSB (0-2) prin secretarul general, Radu Vișan, care a urmat inițiativa Craiovei. „Considerăm că existența unui contract de împrumut încalcă principiile de integritate a competiției, așa cum sunt acestea definite prin Statutele și Regulamentele Federației Române de Fotbal. Este de notorietate și de necontestat că George Becali e principalul finanțator al FCSB. Prin acordarea împrumutului, Becali a devenit și finanțator al clubului Astra Giurgiu, fapt care îl aduce într-o evidentă poziție de incompatibilitate, el fiind în măsură să influențeze deciziile ambelor cluburi”, se arăta în scrisoarea oltenilor.

Banii de pe transferul lui Alibec înapoi la Giurgiu, plus un alt imprumut de 400.000 de euro sunt datoriile Astrei către FCSB. În total, 1,7 milioane de euro cu care învingătoarea o împrumutase pe învinsă înaintea partidei!

Apoi, Gigi Becali (60 de ani) a recunoscut public implicarea la Academica Clinceni. Omul de afaceri trimitea lunar 40.000 de euro către formația acum promovată în Liga 1, iar ilfovenii trebuiau să folosească cât mai mulți dintre tinerii trimiși de FCSB. „O să anunț la federație după promovare: eu am finanțat la Clinceni! Spuneți-ne cum să facem ca să fie regulamentar. Dacă va fi nevoie, le voi cere banii înapoi, să-mi dea înapoi finanțarea!”, spunea, acum câteva luni, Becali. Finanțarea se făcea prin intermediul lui Geambazi.

Marius ANGHEL 10 Jul. 2019, 19:36 Diverse
Pe aceeași temă