Druckeria propune modernizarea arenei lui ASU Poli! Vezi proiectul suporterilor

Marius ANGHEL 13 Feb. 2013, 12:51 Diverse
Druckeria propune modernizarea arenei lui ASU Poli!** Vezi proiectul suporterilor

Dacă de curând primarul Timișoarei a amintit de intenția construirii unui stadion modern de 40-45.000 de locuri, suporterii Politehnicii din „Județ” au propriile planuri în privința unei arene. Mai precis AST Druckeria a schițat un studiu pentru modernizarea arenei „Știința”, pe care evoluează echipa lor de suflet.

Cocheta dar micuța arenă din centrul orașului ar urma să ajungă în urma lucrărilor la o capacitate de 5.000 de locuri, dintre care 3.500 pe scaune. Astfel, ASU Poli ar putea evolua în viitor pe noua arenă „Știința” inclusiv în Liga a II-a.

„Unul dintre proiectele îndrăznețe pe care dorim să le înfăptuim, evident, cu sprijinul Universității Politehnica din Timișoara, se leagă de modernizarea și mărirea stadionului „Știința”. Acest lucru este prevăzut să se realizeze în patru etape a câte șase luni fiecare, după cum stă schițat în studiul Druckeria, elaborat de asist. univ. arh. Bogdan Demetrescu și de stud. arh. Sergiu Sabău. Proiectul propune o arenă cu o capacitate de 3500 de scaune și alte 1500 de locuri în picioare, la care se adaugă alte cerințe conforme cu reglementările impuse de FRF, astfel ca micuța arenă să poată găzdui chiar și meciuri de liga a 2-a.
Cu acest studiu de dezvoltare a frumoasei baze sportive a Universității Politehnica din Timișoara vrem să arătăm că arhitectura unei arene de fotbal nu stă doar în structuri megalomane transformate în mall-uri lipsite de suflet și public. Arhitectura unui stadion de fotbal trebuie să se întoarcă de unde a plecat, la modestia și simplitatea fenomenului, generând respect și armonie între terenul de joc și împrejurimi. Arena, care va fi mărită făcându-se apel la cheltuieli minime, va permite accesul unui număr mai mare de spectatori, în concordanță cu interesul crescând al timișorenilor și poliștilor față de echipa ASU Politehnica. Ne dorim să avem și noi un stadion frumos și modest, tradițional și modern în același timp. Vom face apel și la voluntariatul druckerilor, care și-au anunțat deja in corpore intenția de a sprijini necondiționat și dezinteresat acest proiect. Există ingineri, arhitecți, întreprinzători, studenți, elevi, oameni de presă și muncitori care vor să ajute la renașterea singurei Politehnici în care cred și care îi poate reprezenta ca suporteri si la caldirea, unui stadion adevărat pentru poliști adevărați.Se poate, pentru că se vrea și există ambiție”
, se arată în comunicatul Druckeriei.

Comunicatul complet al AST Druckeria, mai multe detalii și ilustrații grafice despre modernizarea arenei Știința găsiți AICI.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Banat Sport)

Marius ANGHEL 13 Feb. 2013, 12:51 Diverse
Pe aceeași temă