Două schimbări în lotul naționalei U19 pentru cantonamentul din Spania și dubla cu Irlanda. Încă un jucător din Liga 2 a fost convocat

Marius ANGHEL 06 Feb. 2018, 17:53 Diverse
Două schimbări în lotul naționalei U19 pentru cantonamentul din Spania și dubla cu Irlanda.** Încă un jucător din Liga 2 a fost convocat

Naționala Under 19 a României s-a reunit, luni, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia și se va pregăti în localitatea ilfoveană până vineri, 9 februarie, când lotul convocat de selecționerul Adrian Boingiu se va deplasa într-un cantonament în Spania, acolo unde va juca două meciuri amicale, ambele cu Irlanda.

Față de lotul convocat inițial, stafful tehnic al reprezentativei U19 a decis să-i lase pe jucătorii Robert Moldoveanu (Dinamo) și Constantin Dima (Sepsi Sfântu Gheorghe) la echipele de club, în urma cererilor primite de la acestea. În locul celor doi jucători s-au alăturat lotului Robert Bogdan (Juventus București) și Cătălin Barbu (FC Argeș).

Acesta din urmă ridică, astfel, la cinci numărul jucătorilor chemați din ligile inferioare la lot. Patru aparțin de cluburi din Liga 2 și unul de o echipă din Liga 4. Din eșalonul secund au fost convocați Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Rareș Lazăr (CS Mioveni), Radu Bîrzan și Cătălin Barbu (ultimii doi de la FC Argeș), în timp ce din Liga 4 a fost adus Ștefan Pădureț (CSA Steaua).

În cadrul stagiului de pregătire din Spania, tricolorii au programată o „dublă” amicală cu selecționata similară a Irlandei. Primul meci are loc pe 13 februarie, de la ora 16:00, iar al doilea pe 15 februarie, de la ora 13:00.

Cei 21 de jucători convocați pentru această acțiune:

portari: Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Alexandru Costache (Concordia Chiajna);
fundași: Robert Neciu (FC Viitorul), Ștefan Pădureț (CSA Steaua), Ricardo Grigore (FC Dinamo), Denis Haruț (ACS Poli Timișoara), Andrei Trușescu (AS Roma), Robert Bogdan (Juventus București);
mijlocași: Vlad Dragomir (FC Arsenal), Denis Drăguș (FC Viitorul Constanța), Marco Dulca (Swansea), Liviu Gheorghe (FC Dinamo), Rareș Lazăr (CS Mioveni), Claudiu Micovschi (FC Genoa), Radu Bîrzan (FC Argeș), Ion Gheorghe (FC Dinamo), George Merloi (Rennes), Andrei Cordea (Novara Calcio), Radu Vidrășan (FC Viitorul);
atacanți: Cătălin Barbu (FC Argeș), Andrei Sîntean (Slavia Praga).

*Jucătorii Vlad Dragomir, Marco Dulca, Claudiu Micovschi, Andrei Trușescu și George Merloi se vor alătura lotului în Spania, după disputarea meciurilor de la echipele de club.

În martie organizăm Grupa 4 a Turului de Elită

În luna martie, România va găzdui Grupa 4 a Turului de Elită, ultima fază dinaintea Campionatului European Under 19 din Finlanda, care va avea loc în vara acestui an.

Adversarele României vor fi Ucraina, Suedia și Serbia, iar turneul se va desfășura în perioada 21-27 martie 2018, la Mogoșoaia și Buftea, conform următorului program:

21 martie 2018: România – Serbia
24 martie 2018: România – Suedia
27 martie 2018: Ucraina – România

Foto: Gabriel PINTILEI

 
 
Marius ANGHEL 06 Feb. 2018, 17:53 Diverse
Pe aceeași temă