Doliu la Satu Mare! A murit Gabi Both, președintele de onoare al clubului Olimpia

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 18 Apr. 2017, 17:19 Actualizat: 19 Apr. 2017, 11:49 Diverse
Doliu la Satu Mare!  A murit Gabi Both, președintele de onoare al clubului Olimpia

Gabi Both, președintele de onoare al clubului Olimpia Satu Mare, a decedat, luni, la vârsta de 69 de ani, anunță ziarul local Informația zilei.

„Olimpia Satu Mare a pierdut unul dintre cei mai mari jucători din istoria Sătmarului. În a doua zi de Paște, pe 17 aprilie 2017, Gabi Both a pierdut lupta cu cea mai cruntă boală a secolului. Federația Română de Fotbal regretă dispariția lui Gabi Both și transmite condoleanțe familiei și celor apropiați”, se arată pe site-ul frf.ro.

Născut în anul 1947, pe 6 septembrie, Gabi Both a început să joace fotbal din copilărie la echipele din acea vreme din Satu Mare, Locomotiva, Progresul, Metalul, ASMD Satu Mare și apoi, prin revenirea la vechiul nume, la Olimpia. Evoluțiile lui au atras atenția marilor echipe de la acea vreme. Așa că, după un transfer ratat la Steaua și Rapid, a ajuns în 1968 la Dinamo. Între timp a fost selecționat în echipele de tineret și olimpice ale României și a fost la un pas de echipa națională.

În 1971 a ajuns la UTA, echipă cu care avea să ajungă până în sferturile Cupei UEFA. După două ediții de campionat petrecute la UTA, se întoarce la Satu Mare și promovează în 1974 cu Olimpia în Divizia A. Joacă timp de două ediții în Divizia A, până în 1976 când gruparea sătmăreană retrogradează în Divizia B. Dar revine rapid cu echipa sătmăreană în primul eșalon fotbalsitic al țării în care va evolua până în 1979. An în care a jucat și finala Cupei României împotriva Craiovei. În 1981, se retrage din activitatea de jucător și se dedică antrenoratului. Va activa la început la Oașul Negrești, apoi la diverse echipe din Satu Mare, inclusiv la Olimpia.

După sezonul 1997/98, Gabi Both cunoaște satisfacția supremă ca antrenor. Promovează cu Olimpia Satu Mare în Divizia A a României.

Din anul 2008 renunță să mai antreneze dar, ca o recunoaștere a serviciilor aduse fotbalului sătmărean, este numit administrator al stadionului Olimpia, funcție deținută până la îmbolnăvirea lui în toamna anului trecut. Tot în toamna anului 2016 a fost numit președinte de onoare al clubului sătmărean, însă boala l-a împiedicat în ultima jumătate de an să fie prezent la meciurile Olimpiei.

Articol scris de Constantin DEMIAN (Informația zilei)

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 18 Apr. 2017, 17:19 Actualizat: 19 Apr. 2017, 11:49 Diverse
Pe aceeași temă