Doi jucători din lotul actual, printre cei care au cerut insolvența ACS Poli! Instanța a ales administratorul judiciar propus de un fost antrenor

Anda DELIU, Marius ANGHEL 19 Sep. 2018, 14:08 Diverse
Doi jucători din lotul actual, printre cei care au cerut insolvența ACS Poli!** Instanța a ales administratorul judiciar propus de un fost antrenor

De câteva săptămâni, ACS Poli este oficial în insolvență și are următorul termen la Tribunalul Timiș pe data de 21 noiembrie. Finalul penultimei luni din an va fi unul important pentru viitorul echipei alb-violete. Informațiile publicate în Buletinul Procedurilor de Insolvență pun în lumină o situație interesantă. Clubul, o firmă de publicitate și doi jucători au propus același practician în insolvență pentru a fi desemnat administrator judiciar, dar instanța l-a ales pe cel propus de fostul antrenor secund Octavian Benga.

Patru creditori au solicitat insolvența clubului ACS Poli. Este vorba de o firmă, SC Star Innovate Media SRL, care invocă datorii în urma unui contract de publicitate, jucătorii Octavian Drăghici și Marius Curileac, precum și fostul antrenor secund Octavian Benga, actualmente principal la echipa de Liga a 3-a CSM Școlar Reșița. În afară de Benga, clubul și ceilalți trei l-au propus ca administrator judiciar pe practicianul în insolvență Insolvency Smart Concept SPRL (lichidator Ciprian Burz). Instanța a optat însă pentru Alfa&Quantum Consultind SPRL (lichidator Bogdan Alic).

Tribunalul Timiș l-a ales pe Bogdan Alic

Bogdan Alic nu este un nume străin sportului românesc. Deveanul stabilit în Timișoara este secretarul general al Federației Române de Karate. Practician în insolvență, în 2010 a fost implicat într-un caz mediatic controversat. La vremea respectivă site-ul PressAlert publica o filmare dintr-un bar din Timișoara, unde Alic părea foarte apropiat de judecătorul sindic Casiana Seculi. Vara aceasta, Alic a fost aproape să fie desemnat administrator judiciar în dosarul de insolvență al CET Arad.

Opțiunea motivată și prin „aparența de imparțialitate”

Decizia pentru administratorul judiciar este motivată în Buletinul Procedurilor de Insolvență pentru Alfa&Quantum Consultind SPRL prin disponibilitatea de timp și resurse umane a practicianului în insolvență, prin experiență, dar și prin aparența de imparțialitate! Iată explicația completă:

„Reprezentantul debitoarei solicită admiterea cererii formulate, deschiderea procedurii insolvenței, desemnarea în calitate de administrator judiciar a practicianului insolvență Insolvency Smart Concept SPRL. Arată că la dosar se află 4 cereri prin care se solicită deschiderea procedurii insolvenței, formulate de 4 creditori, 3 dintre acestia optând pentru acelasi practician insolvență, valoarea creanțelor celor 3 creditori fiind net superioară creanței creditorului Benga Octavian Cătălin care a optat pentru practicianul insolvență Alfa&Quantum Consultind SPRL.
La desemnarea administratorului judiciar, judecătorul sindic a avut în vedere propunerea primului creditor care a formulat cerere de descidere a procedurii, respectiv a creditorului Benga Octavian Călin dar si oferta depusă la dosar de către practicianul în insolvență Alfa&Quantum Consulting SPRL, din care rezultă disponibilitatea de timp și resurse umane, dar și experiența necesară preluării dosarului si bunei administrări a procedurii. Judecătorul sindic a ținut seama si de impactul pe care cererea de deschidere a procedurii insolvenței debitoarei l-a avut asupra publicului, considerând că practicianul în insolvență trebuie nu doar să aibă experiență în gestionarea unuei asemenea proceduri dar să asigure și aparența de imparțialitate și obiectivitate în exercitarea atribuțiilor specifice”
.

ACS Poli are datorii către o firmă înființată în anul 2012

Revenim la unul dintre cei patru creditori, SC Star Innovate Media SRL, care a invocate datorii în urma unui contract de publicitate. Conform datelor de pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, este vorba de o firmă înființată la data de 5 iulie 2012, cu sediul în Timișoara, pe Strada Gospodarilor. Firma a cerut același administrator judiciar ca și clubul, Drăghici și Curileac.

„Reprezentantul creditorului SC Star Innovate Media SRL solicită deschiderea procedurii insolvenței față de debitoare, arată că deține împotriva debitoarei o creanță care rezidă dintr-un contract de publicitate. Totodată arată că este de acord cu numirea practicianului insolvență solicitat de către debitoare”, se arată în buletinul Procedurilor de Insolvență.

O firmă foarte prosperă în 2017

Datele de pe site-ul ministerului de resort indică faptul că în primul an, firma a avut o medie de zece angajați. Ulterior, în 2013, când a fost pe pierdere, a avut, în medie, opt angajați, iar pentru următorii trei ani, doar unul. În 2017, a avut în medie trei angajați.

Iată evoluția cifrei de afaceri și a profitului net: 2012, cifră de afaceri 165.207, profit net 3.115,în 2013, cifră de afaceri 281.778, pierdere 55.035, în 2014, cifra de afaceri 196.289 și profit net 4.932, în 2015, cifra de afaceri 288.392 și profit net de 46.302, în 2016 cifra de afaceri de 630.115 și profit net de 170.627, iar în 2017, cifra de afaceri 1.796.285 și profit net de 345.753.

Jucătorii cu restanțe pot depune declarațiile de creanță până la data de 15 octombrie

Tot conform informațiilor din Buletinul Procedurilor de Insolvență, ACS Poli are de prezentat un prim raport instanței până la data de 20 septembrie, iar apoi, până la 10 octombrie, unul definitiv privind cauzele intrării în insolvență. Toți creditorii pot depune declarații de creanță până la 15 octombrie, echivalentul înscrierii la masa credală. Creanțele vor fi verificate până la 5 noiembrie.

Ulterior, la data de 9 noiembrie va avea loc Adunarea Generală a Creditorilor, la sediul administratorului judiciar. Primul termen la Tribunalul Timiș după ce a fost declarată insolvența va fi, pentru ACS Poli, în 21 noiembrie. O altă dată-cheie va fi însă 29 noiembrie, când se va afișa tabelul definitiv al creanțelor.

Insolvența a făcut ca toate litigiile privind drepturile bănești depuse de foștii jucători la comisiile FRF să fie suspendate.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 19 Sep. 2018, 14:08 Diverse
Pe aceeași temă