Dan Alexa: „Vreau să mă retrag de la Rapid sau Poli”

Marius ANGHEL 29 Dec. 2013, 14:00 Diverse
Dan Alexa:**

Ajuns la 34 de ani, Dan Alexa, fostul jucător al echipelor Universitatea Craiova, Dinamo, Poli Timișoara sau Rapid, evoluează pe final de carieră în Cipru, la Anorthosis Famagusta. Mijlocașul antrenat acum pe Jorge Costa este la al doilea sezon în tricoul ciprioților, acolo unde este considerat unul dintre jucătorii de bază ai echipei. În ultimul meci de campionat pe care l-a disputat formația sa, derby-ul cu Omonia Nicosia, scor 3-2, Alexa a fost eliminat în minutul 19. L-am intervievat pe fostul giuleștean pentru a ne povesti despre experiența pe care o trăiește în campionatul cipriot, despre finalul carierei sale și despre situația echipelor pentru care a evoluat.

– Salut, Dan, nu ai ieșit bine după derby-ul cu Omonia Nicosia. Ai fost eliminat, antrenorul a fost trimis în tribună…
– A fost un un meci foarte disputat, am primit foarte ușor cartonașul roșu, dar acum nu mai contează, aștept să văd ce suspendare voi primi. La fel a pățit și Jorge Costa care a fost trimis în tribună după o simulare a antrenorului secund de la Omonia Nicosia, și așteaptă să vadă cât va sta în tribună. De obicei în Cipru, pentru un cartonaș roșu direct, primești minimum trei etape de suspendare.

– Cum se desfășoară partidele cu Omonia?
– Este mare derby aici, sunt foarte multe orgolii la mijloc. Am reușit să marcăm și după eliminarea mea, dar am avut ghinion și am fost egalați în ultimul minut din prima repriză.  Dacă intram în avantaj la pauză, cred că altul ar fi fost rezultatul.

– Nu stați prea bine în clasament. Aveți șanse la titlu?
– Suntem pe locul șase, campionatul este destul de strâns, avem doar șapte puncte de recuperat față de liderul AEL Limassol, iar meciul direct cu ei îl jucăm acasă. În plus acum întâlnim pe Apollon, iar dacă vom obține un rezultat bun, avem șanse mari să ne apropiem de prima poziție. De exemplu, anul trecut am condus aproape tot sezonul, am avut 10 puncte avans și am pierdut titlu pe finalul campionatului în fața celor de la Apoel Nicosia.

– Cum este atmosfera la Famagusta?
– Anorthosis este un club de tradiție și indiferent de ce se întâmplă, echipa trebuie să se lupte an de an la câștigarea campionatului. Suporterii noștri sunt cei mai pătimași din Cipru, pun foarte mult suflet și sunt alături de noi tot timpul.


 

– Care este relația ta cu Jorge Costa?
– Este un antrenor foarte bun, a fost un mare jucător, un lider adevărăt la FC Porto, unde a fost căpitanul lui Jose Mourinho. În plus nu a uitat perioada de la CFR, mă întreabă mereu de ce se întâmplă în România, i-a plăcut foarte mult ceea ce a trăit la Cluj.

„Fotbalul fără Rapid, U. Craiova și Poli Timișoara este urât”

– Care este situația ta contractuală la Anorthosis?
– În vară mi se termină contractul, dar clubul mi-l va prelungi automat pe încă un sezon. Îmi doresc să devin antrenor, am absolvit școala de antrenori acum trei ani, am fost șef de promoție și am categoria A, pentru licența pro, trebuie să mă las de fotbal ca să o obțin.

– La ce club din Liga I te-ai simțit cel mai bine?
– Pe unde am fost m-am simțit foarte de bine, la Rocar, Universitatea Craiova, Dinamo, Timișoara și Rapid. La Timișoara este casa mea, iar la Rapid am trăit ceva extraordinar alături de suporteri.

– Te-ai gândit de la ce echipă din prima ligă ți-ai dori să te retragi?
– Dacă ar fi să mă retrag aș alege între Poli Timișoara sau Rapid. Mă bucur foarte mult că Rapid a trecut peste perioada grea. Are cea mai bună echipă din serie și cred că va promova fără probleme. Fotbalul fără Rapid, Universitatea Craiova și Poli Timișoara, cu stadionul plin, este mult mai urât.

Dan Alexa
28.10.1979
mijlocaș
1,85
79 Kg

1999-00: Rocar 13 –
2000-01: Rocar 24 1
2001-02: Univ. Craiova 15 –
2002-03: Dinamo 24 –
2003-04: Dinamo 23 1
2005-06: Dinamo 13 1
2006-07: FCU Poli Tim. 27 –
2007-08: Poli Știința Tim. 17 1
2008-09: FC Timișoara 25 –
2009-10: FC Timișoara 29 2
2010-11: FC Timișoara 28 2
2011-12: Rapid 25 3
Total: 263 11
6 / 2 in echipa nationala
1 titlu si 2 cupe

Articol scris de Victor STOICESCU

Marius ANGHEL 29 Dec. 2013, 14:00 Diverse
Pe aceeași temă