Curtea de Conturi trage la răspundere primăria Tulcea pentru banii dați ilegal Deltei

Marius ANGHEL 03 Feb. 2013, 10:22 Diverse
Curtea de Conturi** trage la răspundere primăria Tulcea pentru banii dați ilegal Deltei

Primăria Tulcea a finanțat ilegal clubul de fotbal Tulcea, au constatat inspectorii Curții de Conturi în urma unui control efectuat vara trecută. Numai în urma acestui control s-a constatat o finanțare ilegală de peste un milion de euro, însă sumele totale sunt mult mai mari dacă ne raportăm la ultimii ani.

„UAT Municipiul Tulcea nu a respectat prevederile legale nici în faza de atribuire și nici în derularea contractului de finanțare nerambursabilă în baza căruia au fost efectuate, în anul 2011, plati totale de 4.890 mii lei către Asociația Fotbal Club „Delta Tulcea”.

Astfel, contractul de finanțare nerambursabilă a fost încheiat fără ca autoritatea finanțatoare (UAT Municipiul Tulcea) să atribuie finanțarea pe bază de selecție publică de proiecte, care presupunea: publicarea programului anual pentru acordarea finanțărilor nerambursabile, publicarea anunțului de participare, înscrierea candidaților, transmiterea documentației, prezentarea propunerilor de proiecte, verificarea eligibilității, înregistrării și a îndeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnică și financiară, evaluarea propunerilor de proiecte, comunicarea rezultatelor, încheierea contractului sau contractelor de finanțare nerambursabilă, publicarea anunțului de atribuire a contractului sau contractelor de finanțare nerambursabilă” se arată în raportul Curții de Conturi.

Specialiștii spun că, conform legislației, plățile respective trebuiesc recuperate, chiar și prin lichidarea patrimoniului. Cum singurul patrimoniu al clubului Delta, dincolo de două mașini și alte mijloace fixe nesemnificative, o reprezintă lotul de jucători, nu este exclusă o încetare a activității sportive a clubului Delta Tulcea.

Articol scris de Cristi DOGARU (Ziarul de Tulcea)

Marius ANGHEL 03 Feb. 2013, 10:22 Diverse
Pe aceeași temă